Відповідальний вибір

15 листопада 2014

15 листопада в університеті відбувся День відкритих дверей, організований фахівцями факультету доуніверситетської освіти та деканатами факультетів. Цього дня до нашого навчального закладу завітали цьогорічні випускники шкіл, коледжів і технікумів з різних регіонів нашої країни.

Колективи наших факультетів та кафедр традиційно готують до зустрічі з майбутніми вступниками цікаві презентаційні програми – влаштовують виставки-дегустації продукції, виготовленої за власноруч розробленими технологіями студентами та викладачами на лабораторних роботах; презентують навчальну і наукову літературу, видану фахівцями університету, демонструють матеріально-технічне оснащення навчального процесу під час екскурсій по кафедрах, де гості університету не лише оглядають лекційні аудиторії, лабораторії та комп’ютерні класи, але й можуть спробувати разом зі студентами старших курсів під наглядом педагогів кафедр провести хімічні досліди чи виготовити продукти.

Традиційно насиченими були екскурсії до лабораторій кафедри біотехнології та екологічного контролю, де гостей особисто зустрічав декан факультету біотехнології та екологічного контролю Юрій Карлаш.

Із зацікавленістю школярі оглядали навчальні лабораторії факультету готельн-ресторанного та туристичного бізнесу – міні-пивоварню «Студентський гамбрінус», ресторан-лабоараторію «Фундуклеєвський трактир», лабораторію технології приготування страв, де всі бажаючі могли долучитися до лабораторної роботи з виготовлення вареників.

Вразили гостей університету і міні-музей цукрового виробництва на найстарішій кафедрі університету – кафедрі технології цукру і підготовки води, і лабораторії автоматизації процесів управління факультету автоматизації і комп’ютерних систем.

Надзвичайно сподобалися вступникам гостини на кафедрі технології консервування, де вони не тільки побачили унікальне обладнання – роторноий випарювач IR, реактор марки IKA, пілотну установку для концентрування розчинів, лабораторну центрифугу періодичної дії для розділення рідких систем в полі відцентрових сил, оптичний мікроскоп BIOREX-3, що  дозволяє збільшувати зображення зразків до 1000 разів із одночасним їх фотографуванням і виведенням на комп’ютер, паровий стерилізатор YXQ-LS-18SI тощо, але й дізналися, що свіжозаморожені і консервовані продукти зберігають в собі більше корисних речовин, ніж свіжі овочі й фрукти, що пролежали на полицях магазину два тижні і більше.

Головним є те, що майбутні вступники отримали можливість поспілкуватися з викладачами і студентами й отримати вичерпні відповіді на всі запитання щодо умов вступу, навчання, наукової роботи, програм обміну, організації дозвілля тощо.

Завершилося знайомство з університетом зустріччю випускників та їх батьків з керівництвом університету і факультетів та фахівцями приймальної комісії. Про 130-річну історію нашого навчального закладу розповіла гостям та представила деканів факультетів проректор з науково-педагогічної роботи Олена Поживілова. Про нові умови вступу, сформовані відповідно до положень нового Закону України «Про вищу освіту», надали роз’яснення, а також відповіли на численні запитання декан факультету доуніверситетської освіти Валентина Кудіна та відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Житнецький.

Фотоальбом...

    СТРІЧКА НОВИН