Цікаво про органічну хімію

4 жовтня 2017

​Зранку 2 жовтня на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція професора, кандидата хімічних наук Сергія Шульги для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової хімії: завідувач Світлана Бондаренко, професор Олег Мірошников, доценти Олена Майборода, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Світлана Ковальова, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, старші викладачі Наталія Зінченко та Олексій Муратов. Також на лекції була присутня представник навчально-методичного управління Алла Оскілко.

Тема лекції – «Галогенопохідні. Одноатомні спирти» надзвичайно зацікавила не тільки майбутніх фахівців-харчовиків, але й досвідчених викладачів-хіміків! Матеріал, хоч і доволі складний, був дуже цікавий для сприйняття. Наводилися приклади застосування органічних галогеновмісних речовин та одноатомних спиртів у повсякденному житті, харчовому виробництві, фармацевтичній промисловості та медицині. Були розглянути структура, номенклатура, методи добування та хімічні властивості вищезазначених класів органічних сполук. Також лектор зауважив на промислових і апаратурних особливостях виробництва одноатомних спиртів, методах виділення та очищення. Окремо професор Шульга зосередив увагу студентів на правилах техніки безпеки під час роботи з токсичними галогенопохідними та спиртами.

Темп викладання був доступний і дозволяв повністю конспектувати матеріал. Слід зазначити активність студентів, до яких лектор постійно звертався із запитаннями й отримував правильні відповіді.

Як висновок – відкрита лекція прочитана на високому науково-методичному рівні, супроводжувалась мультимедійною презентацією, була добре структурована та логічна. Бажаємо Сергію Івановичу наступних успіхів і досягнень у викладацькій кар’єрі!

    СТРІЧКА НОВИН