Святкуємо в Альма матер

13 жовтня 2016

13 жовтня в нашому університеті зібралося поважне представництво – міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий, в.о. міністра освіти і науки України Роман Греба, президенти і голови галузевих асоціацій, керівники й співробітники підприємств харчової промисловості різних форм власності – за традицією, що склалася впродовж багатьох років, професійне свято працівників харчової промисловості святкують саме в нашому університеті – Альма матер більшості з них.

Цей день завжди хвилюючий, адже дарує радість зустрічі з давніми друзями, з якими навчались або починали свою професійну діяльність, а ще чудову нагоду повернутися наче до рідної домівки, побачити, що змінилося, чим живе нині рідний навчальний заклад.

Студентські й викладацькі колективи навчально-наукових інститутів та факультетів завжди старанно й з не меншим хвилюванням готуються до зустрічі. Виставки їх кращих досягнень, презентовані з вигадкою й креативом, щороку вражають досвідчених професіоналів, змушуючи їх із гордістю визнавати, що на зміну їм йде гідне поповнення, й галузь буде в надійних руках.

Багато щирих теплих вітань прозвучало з нагоди свята.

Шановне зібрання сердечно привітав міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий. Очільник галузевого міністерства віддав належне самовідданій наполегливій праці харчовиків, зокрема наголосивши, що кожна четверта гривня, отримана нашою державою від експорту, припадає на експорт саме харчової продукції. Надзвичайно сильне враження справило на міністра  ближче знайомство з нашим університетом і спілкування зі студентами. Він зазначив, що хоч сьогодні готовий взяти їх на роботу до Міністерства й висловив подяку ректору Анатолію Українцю за високий рівень підготовки фахівців для галузі й створення належних умов для роботи нашого колективу. Також міністр зачитав вітання працівникам галузі від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Свої вітання й найщиріші побажання харчовикам надіслали Президент України Петро Порошенко (батько якого, до речі, свого часу також закінчив наш виш) і Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Про вагомі здобутки українських харчовиків, їх постійну працю зі вдосконалення технологій, дотримання стандартів якості та забезпечення безпечності продукції йшлося у виступі заступника голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Лілії Стиренко.

В.о. міністра освіти і науки України Роман Греба також тепло привітав харчовиків, але більшою мірою свій виступ присвятив питанням підготовки фахівців для галузі, й наголосив на плідній, успішній роботі у цьому напрямку колективу нашого вишу.

Про широке міжнародне визнання досягнень нашого університету у розвитку харчової науки й підтримку європейської спільноти зазначив у своєму виступі президент GHI Хууб Лілієвельд (Нідерланди).

Підсумував виступи гостей ректор університету, професор Анатолій Українець, який щиро привітав працівників галузі у Альма матер, розповів про нові, унікальні освітні програми, за якими розпочалася підготовка фахівців у нашому університеті, й за якими більше не готують ніде в Україні, про нерозривний зв'язок наукових досліджень із промисловістю, активну й плідну співпрацю з підприємствами.

Свято – не лише привід висловлювати й отримувати поздоровлення, це ще й час підведення підсумків. Працівники харчової галузі – фахівці, які заслуговують на повсякчасну вдячність широкої громадськості, а кращі із кращих за підсумками роботи протягом року були відзначені і керівництвом галузі, й колективом нашого вишу.

 Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий вручив подяки та грамоти низці виробничників і, що особливо приємно, фахівцям нашого університету.

            Серед нагороджених:

  • провідний інженер кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Ксенія Архангельська;
  •  доцент кафедри технічної механіки і пакувальної техніки Костянтин Васильківський;
  • доцент кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій проектування Юрій Вересоцький;
  • доцент кафедри інформаційних систем Лариса Загоровська;
  • доцент кафедри безпеки життєдіяльності Ольга Євтушенко;
  • доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець;
  • доцент кафедри біотехнологій і мікробіології Юрій Карлаш;
  • заступник декана факультету біотехнології та екологічного контролю Інна Лич;
  • старший викладач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віталій Малиновський;
  • заступник директора Навчально-наукового інституту економіки і управління Ірина Новойтенко;
  • доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Валентин Петренко;
  • доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Примак;
  • професор кафедри біохімії та екологічного контролю Анатолій Салюк;
  • доцент кафедри вищої математики ім. В.І. Можара Володимир Сафонов;
  • завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна;
  • завідувач навчальної лабораторії кафедри обліку і аудиту Світлана Скоморохова;
  • завідувач кафедри маркетингу Олена Сологуб;
  • доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Сергій Удодов;
  • завідувач кафедри ділової іноземної мови Галина Чередніченко;
  • доцент кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу Олена Шидловська.

Колектив нашого університету прийняв рішення відзначити з нагоди свята партнерів, які сприяють розвитку нашого навчального закладу. Вперше в історії університету були вручені нагрудні знаки «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій».

Церемонію нагородження провели ректор Анатолій Українець і проректор з наукової роботи Олександр Шевченко.

            Зокрема, відзнаку вручили:

  • виконавчому директору Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксані Бамбурі;
  • президенту Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігорю Бартковському;
  • генеральному директору об’єднання підприємств хлібопекарної промисловості «Укрхлібпром» Олександру Васильченку;
  • головному технологу ТОВ «СЕТТЕПОРТЕ» Олександру Горбачу;
  • генеральному директору Асоціації «Укроліяпром» Степану Капшуку;
  • керівнику відділу тестувань науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніні Кільдій;
  • заступнику голови правління по виробництву ПАТ «Білоцерківський консервний завод» Зінаїді Клосович;
  • голові правління ТДВ «Яготинський механічний завод» Володимиру Потельчаку;
  • президенту Національної асоціації виробників м’яса і м’ясопродуктів «Укрм'ясо» Володимиру Попову;
  • головному технологу агрофірми «Столична» Марії Ромко;
  • президенту GHI, почесному доктору НУХТ Хуубу Лілієвельду та іншим.

На завершення святкування на гостей чекав феєричний видовищний концерт, підготовлений талановитою молоддю та викладачами університету.

Фотоальбом...

    СТРІЧКА НОВИН