Створення нового

20 березня 2017

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів студенти опановують методику прискореного окиснення жирів.

Під час вивчення дисципліни "Моделювання та створення інноваційних продуктів харчової промисловості" студенти досліджують стабільність купажованих олій в процесі зберігання. Методика полягає в пропусканні повітря через шар попередньо нагрітого жиру. Контроль окиснення здійснюють за величиною пероксидного числа.  

Цей експрес-метод дозволяє значно скоротити час на визначення терміну зберігання олій та жирів, а також дозволяє оцінити ефективність внесених антиоксидантів протягом декількох годин. Лабораторна робота поставлена під керівництвом доцента Євгенії Шеманської.  

    СТРІЧКА НОВИН