Рішення актуальних проблем

14 березня 2017

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження способів та технологічних процесів виготовлення безглютенових кукурудзяних макаронних виробів», під час якого аспірант Олександр Рожно представив результати своїх досліджень, виконаних під керівництвом професора кафедри Віри Юрчак.

Розроблення технології безглютенових макаронних виробів є актуальною потребою сьогодення, оскільки в Україні в останні роки збільшилася чисельність хворих на целіакію. Люди, які хворіють на целіакію, не можуть вживати традиційні хлібобулочні вироби через присутність у них білка клейковини пшеничного борошна.

Метою роботи аспіранта було розроблення дієтичних безглютенових макаронних виробів на основі різних видів кукурудзяного борошна.

Під час доповіді аспірант представив результати досліджень органолептичних, варильних і фізико-хімічних властивостей безглютенових макаронних виробів із використанням структуроутворювачів білкової (яєчний білок, желатин) та вуглеводної (камідь, крохмаль) природи.

Після закінчення доповіді відбулася жвава дискусія, під час якої викладачі кафедри задали аспірантові свої запитання, а також висловили рекомендації і побажання щодо подальшої роботи.

    СТРІЧКА НОВИН