Погляд на сучасні технології

2 листопада 2017

Викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доценти Олена Онопрійчук та Алла Тимчук провели заняття зі студентами груп МО-3-2 та МО-3-19ск у виробничих умовах на україно-британській еко-фермі «Вілла Роз» (с. Стовп’яги, Київська область).

Студенти ознайомилися з облаштуванням ферми, умовами утримання, доїння худоби (корів, кіз, овець). На «Вілла Роз» тварини пасуться на власних пасовищах, харчуються тільки натуральними кормами, перебувають у чистоті та постійній турботі про їхнє здоров’я. Потужність прифермової молочарні розрахована на перероблення 500 кг молока за зміну. На еко-фермі також вирощують домашню птицю – курей, індиків, цесарок, гусей та ін., є власний інкубатор.

Студенти мали змогу оцінити якість продукції, виробленої на «Вілла Роз» із екологічної високоякісної сировини.

Завдяки успішно проведеному у виробничих умовах заняттю, студентами були закріплені теоретичні знання зі спеціальних дисциплін та отримане наочне уявлення про роботу еко-ферми та прифермової молочарні.

    СТРІЧКА НОВИН