Підтримка кращих

10 листопада 2017

​10 листопада в нашому університеті відбулося урочисте відкриття всеукраїнського проекту «Харчові технології 2018», започаткованого благодійним Фондом Бориса Колеснікова.

Конкурс розрахований на активну і творчу молодь – студентів денної форми навчання провідних українських профільних вишів, які планують реалізувати себе в харчовій галузі, мають власні розробки та ідеї для її розвитку. Нагородою 30 кращим із кращих стане поїздка в січні 2018 року на Міжнародну кондитерську виставку технологій кондитерської промисловості ISM 2018 у м. Кельн (Німеччина), експозиція якої вважається одним із найбільш значущих подій світової кондитерської галузі. Українські студенти побачать всі актуальні тренди, новинки і ноу-хау у виготовленні шоколаду, снеків, кондитерських і бісквітних хлібобулочних виробів, морозива та напівфабрикатів.

Представниця Фонду Софія Мудрик привітала майбутніх конкурсантів, побажала їм цікавої, легкої боротьби і не менш захоплюючої поїздки до Німеччини. Вона розповіла про ініціативи Фонду, зокрема освітні конкурси у інших галузях, що вже успішно зарекомендували себе як міцна площадка для професійного старту, реалізації найсміливіших ідей і творчих планів. Також вона розповіла, що конкурсанти пройдуть два етапи відбору в проекті «Харчові технології» – напишуть мотиваційне есе, в якому розкажуть про свої короткострокові і довгострокові цілі, а в фіналі презентують перед  експертним журі власні проекти та розробки в харчовій галузі. Реєстрація в конкурсі вже доступна на сайті благодійного Фонду (www.kolesnikovfund.org) і триватиме до 10 грудня включно.

Присутніх привітала, й закликала активно долучатися до участі у конкурсі проректор університету з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Вона, зокрема зазначила, що такі проекти стимулюють студентів до професійного росту і навчання, й подякувала ініціаторам за увагу й підтримку майбутніх фахівців харчової галузі.

Впевненість у тому, що наші студенти складуть гідну конкуренцію своїм колегам із інших вишів України й обов’язково увійдуть до числа переможців, висловила директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко. Фахівець наголосила, що для всіх конкурсантів це відмінний імпульс почати кар'єру, а для переможців конкурсу ще й можливість побачити передові технології, навчитися чогось у кращих фахівців світової харчової галузі.

Один із членів експертного журі конкурсу, директор з якості компанії «КОНТІ» й випускник нашого вишу Микола Данько зазначив, що подібні освітні проекти вкрай важливі для студентів, адже вони допомагають перспективній молоді здійснити свої мрії: презентувати кращим фахівцям галузі власні проекти і завдяки своїм талантам і знанням побувати на головній світовій події кондитерської галузі.

Велика кількість присутніх на презентації студентів, їх запитання до спікера свідчать про зацікавленість представленим проектом, тож бажаємо всім, хто зважиться кинути виклик студентам інших вишів й представити свої ідеї на конкурс, легкої і впевненої перемоги!

    СТРІЧКА НОВИН