Перший крок до міжнародного визнання

7 квітня 2017

У рамках 83-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» вперше працювала англомовна секція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес/Hotel and restaurant business and tourism».

Модераторами секції виступили викладачі кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу – доцент Тетяна Голікова, старший викладач Олександр Люлька і асистент Олена Дудкіна.

Загалом на секцію були подані 14 доповідей, 3 із яких подали представники Білоруського національного технічного університету (м. Мінськ). Під час засідання секції були заслухані 5 доповідей на різні теми, присвячені розвитку готельно-ресторанного бізнесу та туризму, зокрема «Macedonia as a promising direction for tourism» Марини Петренко, «Mobile communication and automation innovation in hospitality» Поліни Чернякової, «Provision of population by protein content food» Олексія Собіна, «The expediency of using corn germ flour in the production of bakery products» Юлії Карабець, «Rational form of semi-finished vegetables and device for slicing them» Ірини Паренюк.

Студенти разом із науковими керівниками провели кропітку підготовку до виступу, що підтверджували вільне володіння інформацією англійською мовою, інформативні презентації та легкі й точні відповіді на запитання від присутніх. Керівники секції відзначили роботу кожного доповідача та побажали успіхів у подальшому навчанні, а також у кар’єрному зростанні, адже сьогоденні вимоги роботодавців невід’ємно пов’язані із вільним володінням англійської мови.

За результатами роботи секції були визначені переможці:

І місце – Поліна Чернякова (науковий керівник – доцент Тетяна Примак);

ІІ місце – Ірина Паренюк (науковий керівник – старший викладач Олександр Люлька);

ІІІ місце – Юлія Карабець (науковий керівник – доцент Лариса Шаран).

    СТРІЧКА НОВИН