Новий досвід

3 листопада 2017

На днях асистент кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Нечипор вирішила додати новенького в звичні студентські будні та провести виїзну лабораторну роботу з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництва з основами HACCР» для студентів групи БТЕК-4-1 на базі приватної пивоварні «Лісопилка».

Відразу виникає питання – чому саме «Лісопилка»? Відповідь дуже проста! Тому що до відкриття пивоварні на її місці була стара лісопилка. Приміщення переобладнали, а все обладнання, яким оснащене підприємство,було доставлене з міста Біла Церква.

Звичайно, коли чуєш слово «пивоварня», уявляєш собі велике підприємство з декількома корпусами та безліччю цехів. Насправді це не так. «Лісопилка» займає досить малу територію, а цех підготовки солоду, бродіння пива та лінія розливу, розміщені в невеликому приміщенні. Проте це не заважає підприємству випускати якісну продукцію і просто смачне крафтове пиво торгової марки «Varvar Brew». Надзвичайно захопливу екскурсію підприємством провела головний технолог Олена Дерій, в минулому асистент кафедри біотехнології і мікробіології. Вона ознайомила майбутніх мікробіологів із усіма особливостями і тонкощами технології виробництва напою, гідного отримати ще не одну «Пальмову гілку».

На підприємстві студенти відчули себе справжніми фахівцями своєї справи: провели мікробіологічний аналіз повітря, зробили змиви з обладнання, і найголовніше – відібрали пробу пива на аналіз безпосередньо з біореактора.

Викладач і студенти щиро вдячні за теплий прийом і отриманий досвід!

    СТРІЧКА НОВИН