Незабутні емоції

20 жовтня 2017

​«Традиційні технології та креативність молодих» - під такою назвою студенти четвертого курсу спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості нашого університету провели майстер-клас із виробництва борошняних кондитерських виробів для своїх молодших товаришів.

До уваги студентів перших і других курсів даної спеціальності були представлені цікаві розповіді про приготування пряників ручної роботи, французького десерту «Крокенбуш», дзеркальної глазурі. Розповіді виступаючих супроводжувались яскравими презентаціями, відеофільмами і, звичайно, майстер-класом.

Студенти Анна Майданська та Ульяна Мізик продемонстрували техніку розпису пряників і перетворили їх на прекрасні святкові смаколики. Олександр Тимінський і Олександр Назаренко сформували чудовий торт із заварних тістечок, прикрашений карамельною ниткою – Крокенбуш, який за формою і зовнішнім виглядом нагадав святкову ялинку, а також продемонстрували техніку оформлення торту дзеркальною глазур’ю.

Найцікавішим моментом для студентів та гостей заходу було створення власноруч своїх перших «кондитерських шедеврів». Кожний мав змогу розписати пряник, начинити заварне тістечко кремом та оформити його за власним бажанням. Байдужим не залишився ніхто.

Всі учасники майстер-класу отримали незабутні емоції, цікавий досвід і, звичайно ж, чарівний пряник ручної роботи, який вони зробили самі.

Зміст і атмосфера заходу переконливо вказали студентам першого курсу, що професія техніка-технолога важлива, цікава, творча і вимагає постійного розвитку та самовдосконалення.

Майстер-клас відбувся за ініціативи викладачів технологічних дисциплін Наталії Павельчук, Тетяни Федорової та студентів випускної групи.

    СТРІЧКА НОВИН