Найкращі напрацювання

12 вересня 2017

​12 вересня в Міжнародному виставковому центрі відкрився Всеукраїнський тиждень харчових технологій, головні складові якого – 26-а Міжнародна спеціалізована виставка обладнання та технологій для харчової промисловості INPRODMASH, 18-а Міжнародна спеціалізована виставка обладнання та технологій для пакування UPAKOVKA, Міжнародна виставка хлібопекарської промисловості BAKERY Ukraine, Міжнародна виставка кондитерської промисловості SWEETS Ukraine.

Наш університет – багаторічний активний учасник і співорганізатор низки заходів у рамках цього масштабного галузевого форуму.

Цього разу на майданчиках тижня зібралися понад 130 учасників із 14 країн. Представлені також голландська і турецька експозиції. Науковці Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. академіка І.С.Гулого та Навчально-наукового інституту харчових технологій традиційно підготували ґрунтовну експозицію, що демонструє нові розробки наших фахівців.

В офіційній церемонії відкриття взяли участь: проректор нашого університету з наукової роботи, професор Олександр Шевченко, директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України Микола Мороз, Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс, організатор турецької експозиції, директор компанії Zed Expo International Зафер Кірмізітас, глави національних галузевих об'єднань: «Укрмолпром» - Василь Бондаренко, «Укрм’ясо» - Володимир Попов, «Укрхлібпром» - Олександр Васильченко, «Укркондитерпром» - Олександр Балдинюк, союзу «Борошнемели України» - Олександр Лавринчук, заступник голови Правління «Укркосервмолоко» - Анна Салівіна, генеральний директор національного органу «УкрНДНЦ» - Анна Лісіна.

Вітаючи учасників і гостей форуму, директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України Микола Мороз, зокрема, відзначив успіхи вітчизняного аграрного сектора і харчової промисловості, які стають локомотивом української економіки. Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс, у свою чергу, висловила подяку учасникам і організаторам заходу, і запевнила, що голландські компанії завжди раді поділитися своїм досвідом і досягненнями з українськими партнерами.

Приємно, що серед представників фірм-експонентів наші викладачі зустріли чимало випускників НУХТ, які не лише успішно вибудовують кар’єру за здобутим фахом, але і є власниками цілком успішного бізнесу.

Проректор Олександр Шевченко поспілкувався з представниками провідних вітчизняних і закордонних фірм щодо впровадження нових інноваційних технологій наших фахівців, проходження нашими студентами практик та подальшого працевлаштування випускників.

Крім того, у рамках тижня вчені університету проведуть масштабні наукові зібрання – 2-у Науково-практичну галузеву конференцію «Інноваційні технології в хлібопекарському виробництві», 4-у Галузеву науково-практичну конференцію «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», 6-у Міжнародну науково-практичну конференцію «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності», 3-ю Галузеву науково-практичну конференцію «Молочний бізнес в сучасних умовах. Передові технології - перспектива розвитку галузі» та 2-у Науково-практичну галузеву конференцію «Робота м'ясної промисловості в сучасних умовах».

 

    СТРІЧКА НОВИН