Комунікативна компетентність

1 листопада 2017

​31 жовтня за ініціативи старшого викладача кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольги Ковальчук відбулося засідання англомовного круглого столу за участю гостя з Великої Британії Brian Hirst і студентів групи ТІ-1-3.

Учасникам заходу до обговорення була запропонована цікава тема “The Future of Food”.

Розпочалося засідання з представлення нового лексичного матеріалу та низки комунікативних ігор і вправ із метою активізації лексики. Далі учасники висловлювали свої думки щодо певних припущень, якою може бути їжа майбутнього. Студентам надзвичайно цікаво було також почути коментар від Брайана. Прослухавши аудіозапис за темою, студенти мали можливість підтвердити або спростувати свої здогади.

Насамкінець, студенти мали можливість покращити свої навички ведення дебатів, подискутувавши із гостем на одну із запропонованих тем. Працюючи у парах, студенти готували список аргументів за або проти запропонованого твердження. У кожному раунді дебатів визначався переможець за кількістю неспростованих аргументів.

Подібні заходи є невід’ємною частиною навчального процесу, адже, безперечно, мають позитивний вплив на формування у студентів англомовної комунікативної компетентності.

    СТРІЧКА НОВИН