Із французьким шармом

3 листопада 2015

3 листопада на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу завітала переможниця телевізійного кулінарного проекту «Майстер Шеф-2», випускниця академії «Le Cordon Blue» в Парижі, постійний експерт програми «Все буде добре і все буде смачно» на каналі СТБ Єлизавета Глінська. Саме вона представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва.

Гостя веде активний образ життя – проводить майстер-класи, веде блог, пише книгу, займається розробленням десертних карт для ресторанів і кондитерських, планує відкриття власного кондитерського бутіку, проте знайшла час для майстер-класу з виготовлення кондитерських виробів і для наших студентів. Асистував кондитеру су-шеф французької кулінарної школи, студент третього курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету Нікіта Чорнобублик, який, до речі, має досвід асистування при проведенні майстер-класів чемпіонів світу з кондитерського мистецтва.

Єлизавета готувала бісквіт муале з мигдалем, малиновим кулі, шанті і маскарпоне й напанжем. Нікіта ж, крім допомоги зірковій гості, приготував шоколадні цукерки з молочним ганашем та мандариновим конфітюром.

Увесь процес детально роз’яснювався, а найсміливіші й найактивніші студенти ще й взяли безпосередню участь у виготовлені кондитерських шедеврів.

Гостя ділилася з присутніми своїм досвідом участі у проекті «Майстер Шеф», навчання у паризькій академії, відповідала на численні запитання студентів і викладачів, яких цікавило буквально все – від вибору інгредієнтів та їх вартості, до мови викладання й отримання практичних навичок у академії «Le Cordon Blue».

У невимушеному спілкуванні час сплив непомітно, й вишукані кондитерські вироби були приготовані,  декоровані й сервіровані. Настав час дегустації. Майстри разом зі студентами постаралися на славу, й смаколиків вистачило всім.

Фотоальбом...

 

    СТРІЧКА НОВИН