Глобальні тренди

8 вересня 2017

​На кафедрі туристичного та готельного бізнесу вийшла друком монографія «Винний та гастрономічний туризм. Глобальні тренди та локальні практики» за науковою редакцією доктора економічних наук, завідувача кафедри Дарії Басюк.

Участь у написанні монографії взяли провідні науковці Національного університету харчових технологій, а також фахівці інших вищих навчальних закладів: Антоненко І.Я., Ковєшніков В.С., Погуда Н.В., Сологуб Ю.І., Казанцева К.А., Стукальська Н.М, Мазурець Р.Р., Руднєва М.Г., Гринюк О.Ю., Арпуль О.В., Бондар Н.П., Божук Т.І, Поколодна М.М., Харохоріна В.В., Заварзіна В.А., Масляк П.О., Головко О.М., Грянило А.В., Меліх О.О., Марцин Т.О., Ткаченко Л.В., Вітряк О.П., Зваричук Е.О., Бабич І.М., Калмикова І.С., Мельник І.Л., Нездоймінов С.Г., Іванов А.М.

У монографії представлені дослідження сучасних підходів до сутності, економіко-соціальних функцій та особливостей розвитку еногастрономічного туризму, оцінки туристичного потенціалу кулінарних традицій, типових продуктів, страв і напоїв та харчової поведінки населення різних регіонів України. Досліджений міжнародний досвід розвитку винного та гастрономічного туризму. Представлена проблематика інноваційних засад формування туристичних продуктів із урахуванням потенціалу еногастрономічного туризму в Україні та регіонах. Розкрито сучасні моделі управління розвитком винного та гастрономічного туризму в контексті соціальних ініціатив та економічних трансформацій регіонального та галузевого типу.

Монографія розрахована на науковців, викладачів, працівників готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Може бути корисною для спеціалістів, які працюють у сфері еногастрономії, менеджерів туристичних підприємств. 

    СТРІЧКА НОВИН