Час відпрацювання навичок

14 вересня 2017

Після довготривалого проходження виробничої практики у відпочинковому осередку «Чотири корти», «Затишшя» в с. Оконіни Надозерні, Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща повернулися студенти груп кулінарного та готельного-ресторанного обслуговування Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

Під час проходження практики студенти відпрацьовували набуті за час навчання навички та здобули знання, вміння та навички по приготуванню традиційних польських страв і страв європейської кухні, зокрема Журеку, помідорового супу по-італійськи, цибулевого супу з грінками, супу з порею, Неаполітанського супу, крем-супів (броколі, цвітної капусти, білих овочів, грибів), Бігосу, ошийка тушкованого в квашеній капусті, традиційних зраз із копченим м’ясом і квашеними огірками, зраз із курячого філе, фаршированих сиром моцарелою та броколі, Корейки-Штигар (фарширована часниковою ковбасою під соусом баварським), Портафоліо з курячого філе (фаршироване тушкованим шпинатом і сиром фета), курячого філе з сушеними помідорами у вершковому соусі з базиліком, котлети де-Воляй, котлети по-швейцарськи та ін. Удосконалили професійні вміння з приготування та оформлення кондитерських виробів: сирних тортів (з мусом манго, чорничним мусом, з карамелізованими грушами), безе Павлова, тарти з різними начинками, зокрема сирника Брауні з малиною, тарта з горіховою пастою та шоколадом та ін.

За період перебування на теренах Польщі студенти окрім практики мали можливість подорожувати та відпочивати. Незабутніми залишаться сплави на каяках по річці, велосипедні прогулянки, професійні вечори відпочинку з приготуванням страв на вогні.

    СТРІЧКА НОВИН