Н У Х Т

Зустріч завідувача Підготовчого відділення НУХТ зі школярами у Національній бібліотеці України для дітей

10 травня 2018

Зустріч завідувача Підготовчого відділення НУХТ зі школярами у Національній бібліотеці України для дітей

Напередодні травневих свят Національна бібліотека України для дітей запросила завідувача Підготовчого відділення Валентину Кудіну на зустріч зі школярами 9-10-х класів.

Перед початком зустрічі методист бібліотеки провела екскурсію та розповіла про те, що Національна бібліотека України для дітей - головна дитяча книгозбірня України. Вона є національним книгосховищем дитячої літератури, науковим, довідково-бібліографічним, інформаційним і консультаційним центром для спеціалізованих дитячих, шкільних і сільських бібліотек, що обслуговують дітей.

Бібліотека здійснює широку соціокультурну діяльність, спільно з різними установами та організаціями ініціює проведення всеукраїнських заходів, серед яких Всеукраїнський тиждень дитячого читання, конкурс «Найкращий читач України» та ін.; організовує зустрічі з письменниками, діячами культури і мистецтва та презентації їх творчості; проводить змістовні, цікаві культурно-масові, театралізовані заходи, літературні вечори, читацькі диспути, мистецькі уроки, години духовності. У бібліотеці постійно діють тематичні книжкові виставки та експозиції творчих робіт талановитих читачів-дітей.

Вона є центром організації дозвілля дітей м. Києва. У бібліотеці функціонують низка безкоштовних читацьких об'єднань і клубів за інтересами: музично-драматичний театр-студія «Вподобайка», драматична студія «Мрія», майстерня цікавих знайомств «АвтограФ», мистецький салон «Видатні постаті Києва», гуртки «Biblio-Art майстерня», «Перлинка», «Joyful English» тощо. Великою популярністю у читачів користується спеціалізований відділ мистецтв, в якому зосереджена відповідна література, а також аудіовізуальні матеріали.

Після цікавої екскурсії Валентина Кудіна зустрілася зі школярами 9-10-х класів. Зустріч фахівець розпочала з розповіді про історію створення університету, а продовжила ознайомлювальною профорієнтаційною презентацією про Національний університет харчових технологій, про його інститути і факультети, спеціальності та спеціалізації, підготовку з яких здійснює університет. Наголосила, що НУХТ є одним із провідних вишів країни у галузі технологій харчового виробництва, біотехнологій, інформаційних технологій та туристичного бізнесу, а також механічного та енергетичного інжинірингу тощо.

Школярам надзвичайно сподобалося почуте. Крім того, вони отримали рекламні буклети про університет та кафедри, тож тепер мають всю необхідну інформацію, щоб зважено підійти до вибору спеціальності, за якою вони вступатимуть на навчання. 

Опублікований: 10-05-2018
Читайте також:
Наші студентки стажуються у Німеччині

Здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Ольга Степанова, Ольга Романюк, Катерина Пекарчук, Анастасія Парака, Тетяна Піскурська, Анастасія Клімова та Юлія Муравйова у команді зі студентами Берлінського університету прикладних наук успішно виконують насичену програму стажування у центрі з виробництва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студентки стажуються у Німеччині 24 лютого 2023

Гостьова лекція випускника кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

В  умовах воєнних дій забезпечення населення продуктами харчування лишається  одним із пріоритетних завдань харчової промисловості. Тому, поглиблення рівня професійної підготовки здобувачів вищої освіти є важливим чинником, що забезпечує її розвиток. У процесі гостьової лекції «Системи пакування м'ясних і молочних продуктів» прочитаної для здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція випускника кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 02 червня 2022

Здобувачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем продовжують свою профорієнтаційну діяльність

Цього разу АКСники відвідали навчально-виховний комплекс № 240 «Соціум» Оболонського району міста Києва і побували у двох одинадцятих класах. Студенти виступили перед школярами з презентацією, в якій розповіли про свій факультет і його спеціальності, а також надали інформацію про інші навчальні підрозділи нашого університету. Також учні дізналися п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем продовжують свою профорієнтаційну діяльність 12 квітня 2024

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab»

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab», які запрошували студентів старших курсів на офіційне працевлаштування. «BioTestLab» – єдиний в Україні приватний виробник широкої лінійки ветеринарних імунобіологічних препаратів: вакцин для птахів, кроликів, свиней, великої рогатої худоби та діагностичних тест-с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab» 28 березня 2018