Н У Х Т

Ювілей, як добра нагода або продовження професійного вдосконалення нашими викладачами

29 жовтня 2018

Ювілей, як добра нагода або продовження професійного вдосконалення нашими викладачами

27 жовтня викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк відвідала конференцію для викладачів англійської мови Innovative Conference for Teachers: Changing Minds, організовану International House Kyiv з нагоди 65-річчя з дня заснування першої школи мережі та 25-річчя діяльності в Україні. International House World Organisation (IHWO) – це міжнародна мережа мовних шкіл і світовий лідер у викладанні іноземних мов і підготовці викладачів.

Більше ніж сто викладачів із різних куточків нашої країни та Східної Європи взяли участь у конференції, яка  включала презентації, інтерактивні заняття та тематичні пленарні засідання, де були розглянуті найбільш важливі питання сьогодення у викладанні мови: необхідність реформації системи освіти та хто має бути центром освітніх реформ; інновації у викладанні англійської мови; співпраця та обмін міжнародним досвідом.

Учасники конференції мали змогу поділитися своїм баченням того, як зробити вивчення мови більш легким і природнім, як зробити простір класу спільною, безпечною зоною, де студенти відчувають себе комфортно і готові вчитися. Правильна мотивація, зацікавленість – ось що, на думку доповідачів, потрібно для підвищення результативності навчального процесу. Обговорювалося також важливе питання щодо здібностей і якостей, якими  має бути наділений справжній викладач.

Тьютор курсів, усний екзаменатор міжнародних іспитів FCE, CAE, інспектор International House World Organisation Глен Стендіш докладно розповів про адаптацію навчальних матеріалів до умов життя. Зміст підручників є досить штучним середовищем для вивчення англійської мови, тому доповідач акцентував увагу на деяких практичних засобах залучення студентів до використання англійської мови в реальному житті. Розмовні завдання, за його думкою, слід робити більш реальними і життєвими, а отже, й більш приємними та ефективними.

Викладач International House Kyiv Фаєк Шоубаш поділився своїм досвідом використання паралельного методу у викладанні мови, який полягає в тому, що два курси мови на різних рівнях працюють паралельно, але залежать один від одного.

Викладач, ADOS International House Kyiv Рікі Бленд виступив щодо сприйняття англійської мови на слух («Phonology for Listening: Navigating the Jungle of English Listening»), порівнявши її з мандрівкою через джунглі.

На цьому семінарі викладачі отримали практичний досвід використання методів, які можуть допомогти студентам застосовувати знання про фонологію як мачете, щоб орієнтуватися в цих густих джунглях і перетворити їх на чудовий англійський сад.

Ця, безумовно, інформативна та продуктивна конференція стала ще одним кроком на шляху вдосконалення вітчизняної практики викладання англійської мови.

Опублікований: 29-10-2018
Читайте також:
Кафедра гуманітарних дисциплін вітає переможців!

15 квітня у межах 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Гуманітарні дисципліни», де професорсько-викладацький склад кафедри гуманітарних дисциплін представив потужні наукові здобутки здобувачів вищої освіти різних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра гуманітарних дисциплін вітає переможців! 16 квітня 2021

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність завжди була одним із пріоритетів для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах. Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки вина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності 25 липня 2018

Все про НУХТ дізналися старшокласники Вишгородської гімназії «Інтелект»

Зовсім незабаром випускники шкіл залишать шкільні парти і пробуватимуть свої сили, вступаючи до закладів вищої освіти. Більшість із них переважно визначилися зі своєю спеціальністю, але є і такі, які й дотепер вагаються, розмірковують, вирішують куди вступати. Тому своє завдання наші викладачі вбачають у тому, щоб допомогти старшокласникам остаточн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про НУХТ дізналися старшокласники Вишгородської гімназії «Інтелект» 14 квітня 2018

Мейнстрім на кафедрі маркетингу: вебінар від фахівчині з цифрової реклами

4 березня 2021 року на кафедрі маркетингу для здобувачів вищої освіти,  що навчаються за спеціальностями «Маркетинг» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», відбувся вебінар «Таргетована реклама в соціальних медіа: правила та особливості» від керівниці SMM-напрямку в агенції «KUKU Buro» Катерини Репіч. Спікерка розповіла про важливість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мейнстрім на кафедрі маркетингу: вебінар від фахівчині з цифрової реклами 05 березня 2021