Н У Х Т

Вражаючий рівень викладацької майстерності демонструють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

12 листопада 2018

Вражаючий рівень викладацької майстерності демонструють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Одразу два відкритих заняття провели викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів – доцент, к.т.н. Світлана Бажай-Жежерун та асистент Лілія Солодко для студентів 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології» з дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів».

На відкриті заняття завітали завідувач кафедри, професор Галина Сімахіна, викладачі кафедри, а також фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Під час лекції «Технології харчових волокон із традиційної сировини» Світлана Бажай-Жежерун у доступній формі пояснила студентам особливості сучасних методів виділення харчових волокон,охарактеризувала основні етапи та технологічні режими технології харчових волокон із традиційних видів сировини, обґрунтувала доцільність виробництва природних ентеросорбентів, їх корисний вплив на організм людини.

Також лектор підкреслила важливість володіння сучасними знаннями з технології природних харчових сорбентів для розроблення і створення прогресивних технологій оздоровчих і функціональних харчових продуктів та наголосила на необхідності включення до індивідуального харчового раціону студентів продуктів, які є джерелами природних харчових сорбентів з метою підтримання всіх систем організму.

Під час лабораторного заняття «Отримання яблучно-пектинової пасти з яблучних вичавок» Лілія Солодко познайомила з технологією виробництва пасти, технологічними параметрами, а також  навела порівняльний аналіз фізико-хімічних і органолептичних показників якості яблучно-пектинової пасти та яблучного пюре.

Студентами під час заняття було досліджено, що яблучно-пектинова паста значною мірою не відрізняється не тільки за складом, але і за органолептичними показниками, особливо консистенцією, від яблучного пюре, яке є основою багатьох кондитерських виробів.

Для розкриття теми занять і набуття студентами теоретичних й практичних знань викладачі використовували мультимедійну презентацію, що у достатній мірі була наповнена ілюстративним матеріалом (технологічні схеми, таблиці), та роздатковий матеріал.

Отримані  під час занять знання є необхідними для подальшого розроблення та виконання курсових, дипломних проектів і робіт, вивчення окремих дисциплін професійно-практичного спрямування.  

Лекція та лабораторне заняття були проведені на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.

 

Опублікований: 12-11-2018
Читайте також:
Курс – на магістратуру

2 грудня 2021 року відбулась онлайн-зустріч «ЄВІ: підготовка та специфіка» зі здобувачами освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Профорієнтаційний івент ініціювала гарантка освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» і в.о. деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс – на магістратуру 06 грудня 2021

Нові форми зацікавлення майбутніх вступників

20 грудня 2017 відбувся майстер-клас «Обслуговування комп’ютера в домашніх умовах» для учнів 9-х класів КЗСОР «Сумська обласна гімназія для талановитих та творчо обдарованих дітей» з метою здійснення профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді. Викладач спецдисциплін Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ Олександр Лисенко продемонстру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові форми зацікавлення майбутніх вступників 22 грудня 2017

Спільне навчання – спільне й дозвілля

Дружно та весело проводити час – одна з особливостей здобувачів факультету біотехнології та екологічного контролю. Вони не можуть один без одного й коли не навчаються, і навіть в умовах обмеження спілкування знаходять можливість провести вільний час разом. Цього разу команда майбутніх біотехнологів зібралася разом, щоб зіграти в нову гру «Among Us»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільне навчання – спільне й дозвілля 24 лютого 2021

Магістерські програми з економічних спеціальностей університету будуть адаптовані до програм навчання CFA Institute

Студенти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Міжнародні економічні відносини» і викладачі вперше у НУХТ приймали гостей з українського представництва інституту CFA. CFA Institute – світова організація, що об’єднує інвестиційних професіоналів усіх країн. Інститут пропонує навчання на професійних спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістерські програми з економічних спеціальностей університету будуть адаптовані до програм навчання CFA Institute 24 липня 2018