11 квітня 2018 року у м. Києві відбувся семінар з енергозбереження, організований у рамках міжнародного проекту GEF-UNIDO «Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлюваної енергії в агро-харчових та інших малих та середніх підприємствах (МСП) України».
Доповідачі окреслювали різні аспекти впровадження енергозбережних технологій, наводили приклади реальних проектів з їх впровадження на харчових та інших підприємствах.
На семінарі був презентований путівник «Енергоефективність та використання відновлюваних джерел енергії на підприємствах агро-харчової промисловості», складений доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ Максимом Масліковим.
У путівнику детально описані енергозбережні технології, рекомендовані етапи їх впровадження на харчових підприємствах, приділена увага методам та обладнанню, що необхідні для цього. Видання, що може стати у нагоді фахівцям із енергозбереження, працівникам харчових підприємств, студентам, отримало схвальні відгуки учасників семінару.