Н У Х Т

Вчена рада університету підсумувала свою роботу за навчальний рік

21 червня 2018

Вчена рада університету підсумувала свою роботу за навчальний рік

21 червня відбулося планове й останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради університету.

Традиційно на початку тепло привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Також диплом кандидата наук за спеціальністю «Технологія харчової продукції» заступник голови вченої ради, перший проректор Володимир Яровий, що вів це засідання, вручив старшому викладачу кафедри готельно-ресторанної справи В’ячеславу Губені.

Після цього головуючий оголосив наказ про часткові зміни у складі вченої ради – виведення зі складу ради професора Михайла Міненка у зв’язку зі звільненням з університету за власним бажанням.

Далі продовжили роботу відповідно до насиченого порядку денного.

Першими розглянули кадрові питання. З цього питання доповіла вчений секретар Наталія Ткачук.  До складу лічильної комісії обрали завідувача кафедри туристичного та готельного бізнесу Дарію Басюк і голів студентських рад – факультету біотехнології та екологічного контролю Наталію Петренко і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віталія Євстаф’єва.

Про стан підготовки університету та відокремлених структурних підрозділів до проведення вступної кампанії 2018 року ґрунтовно доповів відповідальний секретар приймальної комісії Вадим Серпученко. Викладену інформацію прокоментував Володимир Яровий. Він також побажав плідної роботи, терпіння й наснаги працівникам приймальної комісії і відбіркових комісій, які вже зовсім скоро забезпечуватимуть перебіг вступної кампанії-2018. Вчена рада прийняла до відома й схвалила заслухану доповідь.

Комплексний план заходів із організації вступної кампанії 2019 року презентував директор Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігор Житнецький. У активному обговоренні цього важливого питання  взяли участь Володимир Яровий, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. Зокрема, було зазначено, що цього року на відміну від минулих років кафедри й студентська рада університету внесли ряд конструктивних пропозицій, що знайшли своє відображення у плані. Вчена рада ухвалила схвалити Комплексний план заходів із організації вступної кампанії 2019 року та заслуховувати звіти директорів інститутів/деканів факультетів про виконання плану щоквартально на засіданнях вченої ради.

Підсумки роботи вченої ради за 2017-2018 навчальний рік детально проаналізував перший проректор Володимир Яровий. Він згрупував питання, що опрацьовувала вчена рада у сім груп: заходи з організації та звіти про проведення вступної кампанії; результати сесій; впровадження дистанційної форми навчання; самостійна робота здобувачів вищої освіти; концепція розвитку науково-технічної бібліотеки університету; реалізація внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності університету; стан виконання перспективного плану розвитку університету. З кожної групи питань доповідач надав ґрунтовні коментарі щодо стану виконання. Також він наголосив на актуальності формування належної кількості контингенту студентів НУХТ.

Кандидатури студентів на отримання іменних стипендій у І-му семестрі наступного навчального року представила проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Йшлося про стипендії Президента України (строком на один семестр), Верховної Ради України (на рік), Кабінету Міністрів України (на семестр). Вчена рада одностайно підтримала кандидатів.

Наприкінці засідання розглянули низку поточних питань. Зокрема затвердили зміни, внесені відповідно до нових законодавчих актів та інструктивних листів МОН, до Положення про організацію освітнього процесу в університеті; Положення про планування та нормування роботи науково-педагогічних працівників НУХТ; Правил прийому до університету у 2018 році; Положення про вчену раду НУХТ; Положень про вчені ради інститутів/факультетів. Крім того, затвердили Положення про порядок обрання виборних представників з числа штатних працівників до складу вченої ради університету.

Також прийняли рекомендації до участі 5 наукових проектів університету у ІІ зовнішньому етапі конкурсного відбору Конкурсу наукових проектів, що виконуватимуться за рахунок держбюджету. Роботи будуть представлені у секціях «Хімія», «Охорона навколишнього середовища» і «Наукові проблеми харчових технологій і біотехнології».

Про участь університету у ІІ етапі конкурсу з енергозбереження, що фінансується ЄС, доповів проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб. Він повідомив, що був виконаний повний енергоаудит всіх будівель університету та підготовлена пропозиція щодо комплексного енергопереоснащенню кількох гуртожитків, навчальних корпусів А, Б, В, корпусу фізичного виховання. Мова йде про заміну вікон, утеплення фасадів, заміну обладнання тощо.

Насамкінець вчена рада ухвалила дати дозвіл на закордонне відрядження за власний рахунок наприкінці червня 2018 року для участі у науковій конференції доценту кафедри фінансів Інні Дем’яненко та дозвіл на проходження 20 третьокурсниками факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу практики у вересні 2018 року в Болгарії.

Головуючий завершив останнє у навчальному році засідання вченої ради оприлюдненням найвагоміших здобутків нашого колективу у травні й червні поточного року, подякою членам ради за плідну активну роботу впродовж всього навчального року та побажаннями гарно відпочити, набратися сил, щоб з наснагою зустріти наступний навчальний рік.

Опублікований: 21-06-2018
Читайте також:
Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра

У квітні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та головчині ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» Олени Булах укладено Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти, з метою подальшого розвитку науково-дослідної роботи. Сторони також запланували співпрацю у галузі навчально-методичної, науково-практичної та осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра 07 квітня 2023

Досвід дуальної форми освіти вивчали педагоги Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ у Німеччині

Шість педагогів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відповідно до запрошення громадської організації «Освітньої спілки Тельтов AVT» (Професійний освітній центр) взяли участь у Міжнародній Конференції вчителів у м. Тельтов (Німеччина). У рамках конференції; розглядали актуальний стан розвитку дуальної освіти в Німеччині ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід дуальної форми освіти вивчали педагоги Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ у Німеччині 06 листопада 2019

На спалених війною крилах

У розпал військового лихоліття нам не дає втратити душу і береже мир у наших серцях поезія. У буремний час вона дозволяє злетіти над брудом і попелом бойовищ на обпалених війною паперових крилах вище верхівок найвищих хмарочосів до хмар, до зірок, до небес. І в цей момент вогонь війни, який спалює наш світ, стає запалом для поетичної думки. Студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На спалених війною крилах 23 травня 2022

Фахівці НУХТ презентували Асоціацію сприяння розвитку гастрономічного та винного туризму у рамках UITT

Протягом 29-31 березя 2017 року студенти спеціальності «Туризм» відвідали 23-ю Міжнародну туристичну виставку UITT «УКРАЇНА - Подорожі та Туризм». Цього року у виставці взяли участь понад 300 компаній з 30 країн світу, зокрема, Албанії, Болгарії, Індонезії, Білорусі, Єгипту, Грузії, Угорщини, Туреччини, Палестини, Індії, Китаю, Об'єднаних Арабських...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці НУХТ презентували Асоціацію сприяння розвитку гастрономічного та винного туризму у рамках UITT 01 квітня 2017