Н У Х Т

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

08 червня 2018

В університеті працює Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+

7 червня 2018 року розпочала роботу Міжнародна Літня Школа в рамках проекту програми ЕРАЗМУС+ «Стале виробництво та споживання продуктів харчування у ЄС: виклики для України».

З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко, декан факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні Сільвен Ріголле та керівник сектору з питань європейської інтеграції Міністерства інформаційної політики України Людмила Василенко, побажавши плідної роботи учасникам Міжнародної Літньої Школи.

Професор кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ, координатор проектів FoodPro та EcoPro Ігор Якименко окреслив сучасні виміри стратегії сталого розвитку ЄС.

Учасник проекту FoodPro, асистент-професор Міжнародного інституту промислової  екологічної економіки Лундського університету (Швеція) Юлія Войтенко-Палган висвітлила інформацію про стале споживання, його принципи та проблематику в країнах ЄС та інших країнах світу.

Керівник відділу тестуванняНауково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій провела порівняльний аналіз якості продуктів харчування згідно із законодавством України та ЄС.

Віце-президент Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС» Наталія Бородачова поділилася досвідом ЄС щодо системи захисту прав споживачів харчових продуктів.

Учасник проекту EcoPro, директор Національного центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Университету Масарика (Брно, Чеська Республіка) Катерина Себкова висвітлила важливу інформацію по хімічних забруднювачах і менеджменту відходів в аспекті сталого розвитку у ЄС та світі.

Учасник проекту FoodPro, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Олена Семенова розповіла про нормативно-правове регулювання виробництва м'ясних та молочних продуктів у ЄС та Україні.

Координатор проекту Жан Моне Модуль «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС», доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП Марія Галабурда висвітлила інформацію про безпечність харчових продуктів у ЄС.

Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», координатор Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу GREEN MIND Світлана Берзина розповіла про переваги та кращі практики застосування в Україні та світі інструментів сталого споживання та виробництва.

Учасник проекту FoodPro, доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Оксана Ничик ознайомила із регламентами ЄС щодо маркування харчових продуктів та вимогами до органічного виробництва.

Голова громадської організації «Єдина планета»Антон Вакуленко порушив питання про вплив промислового тваринництва та харчових звичок людей на клімат і довкілля.

Сьогодні Міжнародна Літня Школа продовжує свою роботу, будуть нові цікаві доповіді. Чекаємо всіх небайдужих до майбутнього нашої планети!

Опублікований: 08-06-2018
Читайте також:
Магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади

15-17 травня 2019 р. на базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Наш університет представляли студенти 4 курсу освітнього ступеня «бакалавр» Аліна Назарчук і Тетяна Шевчук і студентки 1 курсу освітнього ступеня «магістр»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади 24 травня 2019

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти

Здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент» разом із гаранткою програми Світланою Дундою долучилися до зустрічі зі старшою експерткою з аудиту міжнародної консалтингової компанії «Ernst&Young» Анастасією Дарієнко. Фахівчиня розповіла, що зовнішній аудит є перевіркою бухгалтерської звітності на достовірність і відповідність документів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти 29 грудня 2021

Викладачі університету поповнюють ряди експертів НАЗЯВО

Ще одна викладачка нашого університету увійшла до числа експертів з акредитації освітніх програм. Рішення щодо включення професорки кафедри економіки праці та менеджменту Світлани Бурлуцької до реєстру експертів було прийняте на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти 26 березня 2024 року. Процедура конкурсного відбор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету поповнюють ряди експертів НАЗЯВО 08 квітня 2024

Колектив кафедри економіки і права вітає здобувачів із успішним захистом кваліфікаційних робіт!

На кафедрі економіки і права завершилися захисти дипломних кваліфікаційних робіт здобувачів 4 курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства». Голова і члени Екзаменаційної комісії разом із присутніми викладачами кафедри заслухали дипломні роботи здобувачів. У ході захистів були цікаві дискусії, обмін ду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри економіки і права вітає здобувачів із успішним захистом кваліфікаційних робіт! 22 червня 2021