Н У Х Т

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

14 листопада 2018

В умовах виробництва зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін третьокурсники кафедри технології молока і молочних продуктів

13 листопада 2018 року студенти 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології», що вивчають технологічно спрямовані дисципліни на кафедрі технології молока і молочних продуктів у супроводі доцентів Олени Онопрійчук, Олени Красулі та асистента Ігора Устименка відвідали одне з найпотужніших підприємств молочної промисловості України – ТОВ «Люстдорф» (м. Іллінці, Вінницька область).

Студенти ознайомились з історією підприємства, яке вже більше 15-ти років виробляє високоякісні молочні продукти з вітчизняної сировини з понад 50-ти фермерських господарств, що розташовані в екологічно чистій сировинній зоні Вінницької області. За весь час існування підприємства, були розроблені та впроваджені у виробництво понад 60 найменувань молочної продукції під 6-ма власними торговими марками – «На здоров’я», «Бурьонка», «Селянське», «Тотоша», «Весела Бурьонка», «Смачно шеф» та ін.

Підприємство переробляє близько 350 т молока на добу із застосуванням передової технології високотемпературного імпульсу на сучасному обладнанні фірми «Tetra Laval» (Швеція), що дозволяє повністю інактивувати сторонню мікрофлору у незбираному молоці-сировині для подовження термінів його зберігання за одночасного максимального збереження  вітамінів і корисних речовин.

Висококваліфіковані фахівці підприємства щороку вдосконалюють асортимент та якість молочних продуктів і здійснюють суворий контроль якості на всіх етапах їх виробництва. Якість молочної продукції компанії підтверджена міжнародними сертифікатами ISO та НАССР.

ТОВ «Люстдорф» також займає провідні позиції на споживчих ринках ближнього зарубіжжя та експортує молочні продукти до Молдови, Придністров’я, Грузії, Азербайджану та Білорусі.

Спочатку, у приймальному відділенні та апаратному цеху, фахівці компанії ознайомили студентів із технічним оснащенням та особливостями приймання і контролю якості незбираного молока, а також із апаратурним оформленням загальних технологічних операцій.

У виробничих цехах майбутні фахівці молочної галузі побачили основні технологічні операції виробництва питних видів молока (молоко пастеризоване, молоко безлактозне ультрапастеризоване, молоко для харчування дітей віком від 9-ти місяців «Дитяче»), коктейлів молочних із наповнювачами (шоколад, пломбір, полуниця), вершків питних, кефіру, ряжанки, йогуртів із наповнювачами, сметани.

Фахівці підприємства відповіли на численні запитання зацікавлених студентів, які наприкінці візиту продегустували зразки щойно отриманої різноманітної готової продукції.

Завдяки виїзному заняттю на ТОВ «Люстдорф», студенти-третьокурсники практично зміцнили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін, а також отримали наочне уявлення про роботу підприємства галузі.

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вдячні колективу «Люстдорф» за гостинність і чудовий настрій, а також за готовність і надалі сприяти проходженню студентами технологічної практики та працевлаштуванню наших випускників.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Тиждень фахової комісії спецдисциплін зі спеціальності «Галузеве машинобудування»

З 25 лютого по 1 березня 2019 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся тиждень фахової комісії спецдисциплін зі спеціальності «Галузеве машинобудування». Тиждень почався з лекції «Профілактика ВІЛ/СНІДу». Студенти дізналися про поширеність ВІЛ/СНІДу серед населення Європи, шляхи зараження ВІЛ та про засоби запобігання інфікува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень фахової комісії спецдисциплін зі спеціальності «Галузеве машинобудування» 04 березня 2019

Цікава методика викладання – пріоритет наших викладачів

12 лютого викладач спеціальності «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ, к.т.н. Дмитро Стеценко провів відкрите заняття «Класифікація АСР» з предмету «Теорія автоматичного регулювання» в групі 2-А-96. Цікава методика викладання дозволила студентам зрозуміти с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава методика викладання – пріоритет наших викладачів 13 лютого 2018

8 Березня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

До свята 8 Березня наставниці академічних груп, доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко, Анна Грищенко, Лариса Михонік та Олена Кохан провели тематичний захід. Під час онлайн-зустрічей зі студентами розглянули історію його виникнення, традиції святкування в різних країнах та як вони змінювалися з роками....

ЧИТАТИ ДАЛІ

8 Березня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 березня 2021

День захисників і захисниць України вшанувала кафедра гуманітарних дисциплін

Протягом минулого тижня колектив кафедри гуманітарних дисциплін провів низку заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України, що традиційно відзначається 14 жовтня водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Професорка Надія Левицька знайомила здобувачів із історією вшанування цього свята та його значенн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День захисників і захисниць України вшанувала кафедра гуманітарних дисциплін 17 жовтня 2022