Н У Х Т

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

11 січня 2017

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність важлива складова роботи кожного навчального закладу, оскільки є одним із вагомих показників, що враховується всіма без виключення рейтинговими системами, у тому числі й ТОП-200.

Цей напрям діяльності завжди був одним із пріоритетних для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах.

Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки винахідницької активності національних і закордонних установ і підприємств за дев’ять місяців 2016 року.

Надзвичайно приємно, що наш колектив продовжує впевнено утримувати перше місце в рейтингу. 

За даними відділу економіки та статистики інтелектуальної власності Укрпатенту найактивнішим серед організацій МОН України, як і у попередні роки, був Національний університет харчових технологій – протягом звітного періоду подані 208 заявок на винаходи і корисні моделі, або 10,3 % від загальної кількості заявок, поданих заявниками цього міністерства.

Зауважимо, що серед поданих заявок 81 винахід і корисна модель розроблені спільно зі студентами.

За звітний період були отримані 248 охоронних документів, у тому числі зі студентами – 123.

Крім того, були подані 8 заявок на реєстрацію авторського права на твір, на 6 із яких одержані відповідні свідоцтва (автори – професори Ігор Ельперін, Антонелла Дорохович, Вікторія Дорохович, аспіранти Володимир Полупан, Микола Петренко).

Найбільша винахідницька активність відзначена на кафедрах: технології харчування та ресторанного бізнесу, технології молока і молочних продуктів, експертизи харчових продуктів, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, технології м’яса і м’ясних продуктів.

Найактивніше до винахідницької діяльності долучилися: професори Віктор Доценко,  Лариса Арсеньєва, Григорій Гончаров, Василь Пасічний, Людмила Пешук, доценти Андрій Гавриш, Олександра Нєміріч, Оксана Кочубей-Литвиненко, Наталія Ющенко, Оксана Петруша, Геннадій Валіулін, Ірина Корецька, Олена Шидловська, Віталій Пономаренко.

Вітаємо наших винахідників! Бажаємо і надалі залишатися в авангарді науково-технічного прогресу, творчою працею сприяти підвищенню авторитету нашого університету!

Опублікований: 11-01-2017
Читайте також:
НУХТ і DGNB об’єднують зусилля: партнерство у сфері сталого проєктування

Наш університет нещодавно уклав важливий меморандум про співпрацю з найбільшою в Європі мережею сталого будівництва DGNB (Німецька рада з питань сталого будівництва). У центрі організації DGNB лежить її асоціація, що включає близько 2000 членів. Це партнерство стало можливим завдяки ініціативи кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ і DGNB об’єднують зусилля: партнерство у сфері сталого проєктування 07 червня 2023

Відбулася конференція трудового колективу університету

3 квітня відбулася конференція трудового колективу університету. На порядку денному були два питання: прийняття Кодексу академічної етики Національного університету харчових технологій і затвердження кандидатур співробітників університету, рекомендованих до нагородження державними та відомчими нагородами з нагоди 135-ї річниці заснування НУХТ. Гол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася конференція трудового колективу університету 03 квітня 2019

Переможці кулінарного конкурсу EKOGALA-2022

16-17 грудня 2022 р. студенти освітньо-професійної програми «Виробництво харчової продукції» ВСП «Львівський фаховий коледж харчової та переробної промисловості НУХТ» Арсен Салій і Анна Гандз під керівництвом викладачки І категорії Циклової комісії виробництва харчової продукції Тетяни Голдун взяли участь у 16-му міжнародному Європейському кулінарн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці кулінарного конкурсу EKOGALA-2022 22 грудня 2022

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому до вишів у 2024 році

Міністерство освіти і науки оприлюднило та пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році. У ньому міститься уся необхідна інформація про особливості вступу до закладів вищої освіти в цьому році, терміни та етапи проведення вступної кампанії для вступників для здобуття освітніх ступені...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому до вишів у 2024 році 03 січня 2024