Н У Х Т

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

22 травня 2018

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

З 14 по18 травня 2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тривав тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, який запам’ятався розмаїттям заходів і форм їх проведення.

14 травня викладач Еліна Романишина провела історичну подорож «Українські витоки космонавтики: безмежне майбутнє та історія сьогодення». Під час заходу студенти першого курсу коледжу ознайомилися з діяльністю науковців, які працювали над створенням космічних апаратів.  

Цього ж дня викладач Світлана Лейко провела виховну годину «Незвідана Європа». Студентами були підготовлені та презентовані доповіді, що стосувалися цікавих фактів, традицій та законів європейських країн .

У кабінеті фізики демонструвалася виставка робіт студентів першого курсу «Здоров’я – основа життя та успіху». Роботи студентів відображали  основні фактори, що впливають на здоров’я людини.

15 травня група 21-М разом із викладачем англійської мови Наталією Бессараб здійснила подорож культурними столицями Європи. Щоправда, поки що ця екскурсія була віртуальною і відбулася в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського. Екскурсоводом була співробітниця Центру європейської інформації бібліотеки Лариса Лисенко.

Цього ж дня студенти групи 11-Х під керівництвом викладача української мови і літератури Вікторії Жаголкіної взяли участь у мовно-літературному квізі «Дякую Богові, що дав мені народитися українцем» до 100-річчя від дня народження Олеся Гончара. Використовуючи свої знання, учасники гри випробовували себе в різноманітних конкурсах та блискавично впоралися з  завданнями, завдяки яким дізналися більше цікавих фактів про Олеся Терентійовича. 

16 травня з нагоди святкування Дня Європи в Україні відбулося засідання круглого столу «Європейські цінності: здобутки, проблеми, перспективи». Захід відбувся за підтримки Управління у справах сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради. Студентів, викладачів і гостей привітав начальник відділу реалізації молодіжної політики Полтавського міськвиконкому Анатолій Павленко. Учасники художньої самодіяльності презентували запальні танці, віртуозну гру на акордеоні. Особливо проникливим було виконання пісні «В той день, коли закінчиться війна», що прозвучала у фіналі заходу. Організували захід викладачі Людмила Грінченко, Світлана Пуховська, Еліна Романишина .

17 квітня викладачі Наталія Бессараб і Лора Орлова зібрали в літературній вітальні студентів 1-го, 2-го та 3-го курсів на вечір поезії. У виконанні студентів звучали поетичні твори не лише українською, а й російською та англійською мовами. А студентка 1-го курсу Валерія Захарченко прочитала власний вірш.

Цього ж дня викладач Тетяна Сергєєва провела захід «Математика в інших науках та професіях», де студенти намагалися знайти відповідь на питання:« Чи потрібно програмісту знати математику, яку та наскільки добре?» та мали змогу побачити, де і як діють математичні закони в природі, навколо нас та в різних науках.

З зацікавленістю присутні переглянули відеофільм про видатного українського математика Михайла Кравчука, математичні моделі якого використали при розробленні першого комп’ютера.

За ініціативи викладача загальноосвітніх дисциплін Людмили Грінченко, з метою гідного вшанування пам’яті жертв тоталітарного режиму, донесення об’єктивної інформації про злочини у ХХ столітті, здобувачі освіти різних груп досліджували біографії українців, які стали жертвами репресій у ХХ столітті. Напередодні Дня пам’яті творчі роботи студентів були виставлені для загального огляду.

Викладачі комісії загальноосвітніх дисциплін впевнені, що подібні заходи пробуджують у студентів  прагнення до безперервного вдосконалення своїх знань, виховують повагу до культурних надбань української нації, як частини європейської спільноти.

Опублікований: 22-05-2018
Читайте також:
Greenwich Pro визначає переможців

Однією з найважливіших складових успішної людини у сучасному світі є знання іноземних мов. Верховна рада ухвалила законопроєкт про застосування англійської мови в Україні, яким пропонується закріпити, що англійська належить до мов міжнародного спілкування, і держава має сприяти її вивченню громадянами. Уже третій рік поспіль здобувачі освіти Волин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Greenwich Pro визначає переможців 09 січня 2024

До обговорення проблемних питань долучаються наші викладачі

В останні дні минулого року за підтримки науково-виробничого журналу «Охорона праці» відбувся онлайн-форум «Безпека праці та здоров'я на роботі – 2020. Ризикоорієнтована система управління охороною праці: держава, підприємство, фахівці з охорони праці», у якому взяли участь викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці. Протягом двох днів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення проблемних питань долучаються наші викладачі 19 січня 2021

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв», присвячена шостій річниці подій на Євромайдані та вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Виховний захід провели працівники бібліотеки Алла Паутова та Лариса Скиба. Зворушлива змістовна розповідь про революційні події 2014 року, мужність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 лютого 2020

Магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів роблять вибір

10 жовтня 2022 року в університеті відбулися перші заняття здобувачів освітнього ступеня «магістр» І курсу. На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч завідувачки кафедри Галини Сімахіної зі здобувачами 2022 року вступу. Вона привітала магістрантів зі вступом до магістратури й оскільки до групи здобувачів увійшли ті, хто закінчив ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів роблять вибір 12 жовтня 2022