Н У Х Т

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій

09 жовтня 2018

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу здобув срібло і бронзу Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2018», який проходив 4-6 жовтня у Києві.

Організатори конкурсу – громадська спілка «Український кулінарний союз» спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом та Егейською професійною асоціацією шеф-кухарів. Участь у конкурсі брали професіонали з кулінарної та кондитерської майстерності, студенти профільних вищих закладів освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва з 25 країн світу. У журі конкурсу –  всесвітньо відомі кулінари та судді Всесвітньої Асоціації кулінарних Союзів (WACS) Томас Гуглер (Саудівська Аравія), Йосип Царевич (США), Сефер Япіджі, Байрам Озрек, Мамут Уянік (Туреччина), Саркіз Якубян, Йозеф Арбід (Ізраїль), Думіту Кумарасі (Шрі-Ланка), П’єр Газанес-Парентон (Франція), Марія Шрамко (Ісландія), Мімоза Балла (Албанія), Девід Мішель Мізон (Великобританія), Еріх Главіца (Хорватія), Гвідо Дебоно (Мальта), Даніела Пантіч Влаховіч (Сербія), Алан Пайєн (Маврикій), Донг Йонг Парк, Кім Джонг Су (Республіка Корея), Алі Траболсі (Ліван), Крістос Готсіс (Греція), Буйанделгер Доріготов, Батбаатар Рагча (Монголія), Роман Девід Таубер (Польща).

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності 181 «Харчові технології» Олег Пригродський брав участь в індивідуальних змаганнях в категорії CJ (юніори) у номінаціях «М’ясні страви» і «Страви аутентичної та національної кухні». Завдання було впродовж 45 хвилин приготувати і сервірувати страву на дві порції, окремо для кожної персони. Допомагали Олегу під час 2-х днів змагань його одногрупники, студенти 1 курсу зі скороченим терміном навчання Уляна Блиндюк і Максим Кортовський.

Першого дня змагань наш студент готував копчену телятину з пюре з цвітної капусти. Вирізку обсмажив із чебрецем і підкоптив із використанням щепи абрикосового дерева. Цей креативний підхід відзначило журі конкурсу, а також смакове поєднання пюре зеленого горошку і трюфельної олії, ніжний смак пюре цвітної капусти, припущеної у молоці та оригінальність редису, припущеного у червоному сухому вині. За органолептичними показниками компетентне міжнародне журі поставило максимальну кількість балів, і в загальному заліку це дозволило здобути ІІІ місце у номінації «М’ясні страви».

Другого дня Олег готував національну страву вареники, але у сучасній інтерпретації – із зеленого шпинатного тіста, з гуцульським крафтовим сиром (копченим будзом) і лисичками, а в оформлені використав дегідратовану цибулю-порей, мікрозелень і соус зі сметани з додаванням бурякового соку. Журі відзначило своєрідний і оригінальний смак начинки вареників, а естетичний фуд-шедевр із локальних продуктів здобув срібло (ІІ місце) у номінації «Страви аутентичної та національної кухні».

Тож, дві медалі Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2018» у скарбничці факультету ГРТБ, а Олег Пригродський – двічі призер конкурсу кулінарного мистецтва.

Факультет готельно-ресторанного та туристчиного бізнесу висловлює подяку заступнику завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Вірі Зуйко, а також доценту кафедри Надії Кравчук за підготовку студента до участі у конкурсі. Колектив неймовірно пишається здобутками свого студентства, вірить у їх кулінарний талант і професійний успіх! 

Опублікований: 09-10-2018
Читайте також:
До пулу унікальних баз практик студентів кафедри біотехнології і мікробіології додалася ще одна

Студентка-біотехнолог Вікторія Погоріла закріплювала набуті в університеті знання під час практики на ТОВ «Білоцерківський завод препаративних форм». Цей завод входить до складу сільськогосподарської компанії «AlfaSmartAgro». Підприємство займається виробництвом мікродобрив і засобів захисту рослин, використовуючи сучасні технології й найкраще євро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До пулу унікальних баз практик студентів кафедри біотехнології і мікробіології додалася ще одна 23 лютого 2018

Третьокурсники Свалявського технічного коледжу НУХТ проходять навчальну практику на кращих підприємствах регіону

Завершенням навчальної практики для студентів ІІІ курсу спеціальності «Економіка підприємства» Свалявського технічного коледжу нашого університету стало практичне заняття на міні-пекарні ПП Фотул М. І. «ФОПЕК». Міні-пекарня заснована у 2005 році у с. Тибава (нині діє у м. Свалява) сім'єю підприємців, що перейняли досвід чеських виробників хлібобул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники Свалявського технічного коледжу НУХТ проходять навчальну практику на кращих підприємствах регіону 21 лютого 2017

Над покращенням системи підготовки кадрів працюють наші фахівці

У рамках проекту Європейського Союзу «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону» на базі Волинського коледжу НУХТ розпочав свою роботу семінар для майстрів виробничого навчання з професії «Вишивальник». Семінар організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації спільно з управлін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над покращенням системи підготовки кадрів працюють наші фахівці 24 січня 2017

Поглиблене вивчення поведінки споживачів студентами кафедри маркетингу

Кафедрою маркетингу організований майстер-клас для студентів спеціальностей «Реклама та зв’язки з громадськістю», «Маркетинг» й «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з метою поглибленого вивчення дисципліни «Поведінка споживачів». Майстер-клас був проведений науковцем-практиком Сергієм Романюхою (доктор філософії в галузі психології, ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поглиблене вивчення поведінки споживачів студентами кафедри маркетингу 23 травня 2018