Н У Х Т

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій

09 жовтня 2018

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – двічі призер Міжнародного конкурсу ресторанних технологій

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу здобув срібло і бронзу Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2018», який проходив 4-6 жовтня у Києві.

Організатори конкурсу – громадська спілка «Український кулінарний союз» спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом та Егейською професійною асоціацією шеф-кухарів. Участь у конкурсі брали професіонали з кулінарної та кондитерської майстерності, студенти профільних вищих закладів освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва з 25 країн світу. У журі конкурсу –  всесвітньо відомі кулінари та судді Всесвітньої Асоціації кулінарних Союзів (WACS) Томас Гуглер (Саудівська Аравія), Йосип Царевич (США), Сефер Япіджі, Байрам Озрек, Мамут Уянік (Туреччина), Саркіз Якубян, Йозеф Арбід (Ізраїль), Думіту Кумарасі (Шрі-Ланка), П’єр Газанес-Парентон (Франція), Марія Шрамко (Ісландія), Мімоза Балла (Албанія), Девід Мішель Мізон (Великобританія), Еріх Главіца (Хорватія), Гвідо Дебоно (Мальта), Даніела Пантіч Влаховіч (Сербія), Алан Пайєн (Маврикій), Донг Йонг Парк, Кім Джонг Су (Республіка Корея), Алі Траболсі (Ліван), Крістос Готсіс (Греція), Буйанделгер Доріготов, Батбаатар Рагча (Монголія), Роман Девід Таубер (Польща).

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності 181 «Харчові технології» Олег Пригродський брав участь в індивідуальних змаганнях в категорії CJ (юніори) у номінаціях «М’ясні страви» і «Страви аутентичної та національної кухні». Завдання було впродовж 45 хвилин приготувати і сервірувати страву на дві порції, окремо для кожної персони. Допомагали Олегу під час 2-х днів змагань його одногрупники, студенти 1 курсу зі скороченим терміном навчання Уляна Блиндюк і Максим Кортовський.

Першого дня змагань наш студент готував копчену телятину з пюре з цвітної капусти. Вирізку обсмажив із чебрецем і підкоптив із використанням щепи абрикосового дерева. Цей креативний підхід відзначило журі конкурсу, а також смакове поєднання пюре зеленого горошку і трюфельної олії, ніжний смак пюре цвітної капусти, припущеної у молоці та оригінальність редису, припущеного у червоному сухому вині. За органолептичними показниками компетентне міжнародне журі поставило максимальну кількість балів, і в загальному заліку це дозволило здобути ІІІ місце у номінації «М’ясні страви».

Другого дня Олег готував національну страву вареники, але у сучасній інтерпретації – із зеленого шпинатного тіста, з гуцульським крафтовим сиром (копченим будзом) і лисичками, а в оформлені використав дегідратовану цибулю-порей, мікрозелень і соус зі сметани з додаванням бурякового соку. Журі відзначило своєрідний і оригінальний смак начинки вареників, а естетичний фуд-шедевр із локальних продуктів здобув срібло (ІІ місце) у номінації «Страви аутентичної та національної кухні».

Тож, дві медалі Міжнародного конкурсу ресторанних технологій «BestCookFest-2018» у скарбничці факультету ГРТБ, а Олег Пригродський – двічі призер конкурсу кулінарного мистецтва.

Факультет готельно-ресторанного та туристчиного бізнесу висловлює подяку заступнику завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Вірі Зуйко, а також доценту кафедри Надії Кравчук за підготовку студента до участі у конкурсі. Колектив неймовірно пишається здобутками свого студентства, вірить у їх кулінарний талант і професійний успіх! 

Опублікований: 09-10-2018
Читайте також:
Фахова консультація нашого викладача для учнів професійно-технічного навчального закладу на Полтавщині

3 березня 2020 р. доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко відвідала професійно-технічний навчальний заклад № 46 с. Лазірки Оржицького району Полтавської області. У цьому навчальному закладі здійснюється підготовка фахівців харчового та сільськогосподарського напрямків, тож його випускники в подальшому можуть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахова консультація нашого викладача для учнів професійно-технічного навчального закладу на Полтавщині 04 березня 2020

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції 18 листопада 2019

Бухоблік і фінансова звітність на гостьовій лекції від фахівчині-практика з Норвегії

7 червня 2022 року заступниця голови відділу бухгалтерського обліку в Equateх as part of the Computershare Group Анастасія Хромець прочитала гостьову лекцію для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та викладачів кафедри обліку і  аудиту. Керуючись власним практичним професійним досвідом, фахівчиня познайомила слухачів із особливост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бухоблік і фінансова звітність на гостьовій лекції від фахівчині-практика з Норвегії 09 червня 2022

Захисти індивідуальних робіт здобувачів розпочалися на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів невтомно працює в період карантину. 27 квітня розпочався тиждень захистів індивідуальних робіт здобувачів. Робота була організована у вигляді онлайн-конференції. Студенти спеціальності «Харчові технології» розпочали захист звітів із переддипломної практики, які в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти індивідуальних робіт здобувачів розпочалися на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів 28 квітня 2020