Н У Х Т

Ще одне довгоочікуване поповнення книжкової полички біотехнолога

17 вересня 2018

Ще одне довгоочікуване поповнення книжкової полички біотехнолога

На сьогоднішній день підготовка фахівців, які б володіли не тільки теоретичними, але і практичними навичками розроблення і впровадження елементів НАССР у виробництво є нагальною необхідністю, оскільки з вересня цього року впровадження системи HACCP є обов’язковим для потужностей, які провадять діяльність із харчовими продуктами в Україні. Тому  викладачами кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету Наталією Грегірчак, Світланою Тетеріною та Тетяною Нечипор підготовлений навчальний посібник «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР. Лабораторний практикум», що вийшов друком у редакційно-видавничому центрі НУХТ.

Випуск даного посібника покликаний частково компенсувати дефіцит навчальної літератури санітарно-гігієнічного профілю, літератури, присвяченої конкретним рекомендаціям щодо впровадження системи НАССР у виробництво в нашій країні.

Матеріал навчального посібника включає розділи по правилах роботи та організації мікробіологічної лабораторії, методах мікроскопії та техніки мікроскопування, методах роботи з мікроорганізмами, розглянуто морфологічні та культуральні ознаки бактерій, грибів, дріжджів, вплив факторів зовнішнього середовища на мікроорганізми. Друга частина посібника присвячена методам визначення безпеки харчових продуктів за мікробіологічними показниками і охоплює практично всі галузі виробництва харчових продуктів, що особливо важливо при запровадженні на харчових підприємствах системи якості НАССР. У посібнику містяться методи визначення мікробіологічних показників у сировині, напівпродуктах і готових виробах, наведено склад реактивів, розчинів, поживних середовищ, що використовують для визначення санітарно-показових мікроорганізмів.

Розроблення й впровадження системи менеджменту безпеки харчової продукції, побудованої на принципах НАССР на сьогодні є актуальним завданням, яке ставлять перед собою сучасні виробництва, орієнтовані на випуск продукції, що відповідає міжнародним стандартам систем якості. Тому навчальний посібник «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР. Лабораторний практикум» стане в нагоді студентам спеціальностей «Біотехнології та біоінженерії», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа», а також спеціалістам, що працюють у галузі харчової промисловості, контролю якості харчових продуктів.

Опублікований: 17-09-2018
Читайте також:
Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН

Загальновідомо, що наукова робота нарівні з освітнім і виховним процесами є невід’ємною складовою частиною будь-якого навчального закладу. В нашому університеті вона здійснюється з перших днів його створення. Наукові дослідження наших науковців спрямовані на розроблення теоретичних основ харчових технологій, їх інтенсифікацію та оптимізацію, створ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН 16 лютого 2018

Гостьова лекція від начальника відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО»

На запрошення лектора дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР», доцента Наталії Грегірчак до студентів-біотехнологів четвертого курсу завітав начальник відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» Артем Слободянюк. До речі, дана установа є офіційним дистриб’ютором французької компанії «bioMérieux», що є однією з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від начальника відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» 03 жовтня 2018

Фурор на графській вулиці від колективу Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ

На День рідного міста Сміла колектив студентів і викладачів Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ здійснив справжній фурор у центрі міста на бульварі Бобринського. Опівдні там була розкинута фото-зона, де з величезною насолодою робили світлини містяни, гості та всі бажаючі. Серед учасників фотосесії були помічені іноземці з Франції, США, Мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фурор на графській вулиці від колективу Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ 17 вересня 2018

Відкрите практичне заняття для студентів англомовного проекту напряму підготовки «Готельна справа»

Відбулося відкрите практичне заняття «Українські та міжнародні Асоціації готельних підприємств» асистента кафедри туристичного та готельного бізнесу Маріанна Маршаленко з дисципліни «Готельна справа» зі студентами 1 курсу англомовного проекту напряму підготовки «Готельна справа». Основними завданнями, які були поставлені викладачем на початку заня...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите практичне заняття для студентів англомовного проекту напряму підготовки «Готельна справа» 20 квітня 2018