У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології льодяникової карамелі спеціального призначення аморфної та аморфно-пористої структури» аспірантки Любові Мазур. (Науковий керівник – професор кафедри Антонелла Дорохович).
Головною ціллю представленої дисертаційної роботи є удосконалення технології льодяникової карамелі для надання їй функціональних, дієтичних і дієтично-функціональних властивостей та розроблення інноваційної технології льодяникової карамелі аморфно-пористої структури.
Під час презентації були наведені результати досліджень використання глюкози та фруктози при виробництві льодяникової карамелі та можливості забезпечення її оздоровчих властивостей шляхом використання лактулози, аскорбінової кислоти, β-каротину та екстрактів лікарських трав пустирника, м’яти перцевої та ромашки лікарської. Також представлена інноваційна технологія льодяникової карамелі з аморфно-пористою структурою і можливістю збагачення її кріопорошками чорниці та малини з метою надання їй статусу «дієтично-функціонального харчового продукту».
Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, доценти цієї ж кафедри Юлія Камбулова та Олена Кохан. Усі рецензенти відзначили великий об’єм та актуальність роботи, практичну цінність і дали позитивні відгуки. Задали запитання та взяли участь в обговоренні роботи проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, професор кафедри технології цукру і води Олена Грабовська, викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак, Анна Грищенко, Інна Зінченко, а також завідувач кафедри технології зберігання та переробки зерна Олег Шаповаленко та професор цієї ж кафедри Ігор Гапонюк.
Любов Мазур гідно представила свою дисертаційну роботу та дала обґрунтовані відповіді на всі запитання. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.