Н У Х Т

Ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертації

21 листопада 2018

Ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертації

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології льодяникової карамелі спеціального призначення аморфної та аморфно-пористої структури» аспірантки Любові Мазур. (Науковий керівник – професор кафедри Антонелла Дорохович).

Головною ціллю представленої дисертаційної роботи є удосконалення технології льодяникової карамелі для надання їй функціональних, дієтичних і дієтично-функціональних властивостей та розроблення інноваційної технології льодяникової карамелі аморфно-пористої структури.

Під час презентації були наведені результати досліджень використання глюкози та фруктози при виробництві льодяникової карамелі та можливості забезпечення її оздоровчих властивостей шляхом використання лактулози, аскорбінової кислоти, β-каротину та екстрактів лікарських трав пустирника, м’яти перцевої та ромашки лікарської. Також представлена інноваційна технологія льодяникової карамелі з аморфно-пористою структурою і можливістю збагачення її кріопорошками чорниці та малини з метою надання їй статусу «дієтично-функціонального харчового продукту».

Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, доценти цієї ж кафедри Юлія Камбулова та Олена Кохан. Усі рецензенти відзначили великий об’єм та актуальність роботи, практичну цінність і дали позитивні відгуки. Задали запитання та взяли участь в обговоренні роботи проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, професор кафедри технології цукру і води Олена Грабовська, викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак, Анна Грищенко, Інна Зінченко, а також завідувач кафедри технології зберігання та переробки зерна Олег Шаповаленко та професор цієї ж кафедри Ігор Гапонюк.

Любов Мазур гідно представила свою дисертаційну роботу та дала обґрунтовані відповіді на всі запитання. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.

Опублікований: 21-11-2018
Читайте також:
До університету завітала делегація Республіки В'єтнам

10 вересня до нашого університету завітала делегація Соціалістичної Республіки В'єтнам у складі пана Май Ха, пана Дінь Ван Ньа, пані Нгуєн Тхі Хоай Чам, пана Лє Мань Луана. Вони мають значні досягнення у різних галузях – серед них і представники науки, й владних структур, і бізнесу, але всіх їх об’єднує те, що свого часу вони навчалися у закладах в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До університету завітала делегація Республіки В'єтнам 10 вересня 2019

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів

20 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». До складу екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищої освіти увійшли викл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів 21 лютого 2019

Спортивна профорієнтація

Для профорієнтації в нагоді стає все. І спорт також. У м. Сміла на відкритому баскетбольному майданчику відбувся міський товариський турнір із стрітболу (баскетбол 3 на 3) за участю команд «Освіта-1», «Освіта-2», «Коледж-1», «Коледж-2». Учасників змагань підтримала танцювальна група «ШТОРМ». У наполегливій та цікавій боротьбі переможцем стала ком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спортивна профорієнтація 29 червня 2021

Веб-ресурс університету займає провідні позиції у міжнародних рейтингах!

Згідно з рейтингом «4 InternationalColleges&Universities» наш навчальний заклад посідає 28 місце серед українських і 5046 місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої освіти світу та 171 виш України за популярністю їхніх веб-ресурсів. На дум...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Веб-ресурс університету займає провідні позиції у міжнародних рейтингах! 17 серпня 2018