Н У Х Т

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

20 червня 2018

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

19 червня 2018 р. на кафедрі біотехнології і мікробіології – тріумфальний день!  У цей день усі студенти 4 курсу почули завітні слова - «Присвоїти кваліфікацію фахівець з біотехнології».

Останній день захисту почався з гарних емоцій. На кафедру завітала інженер-технолог відділу управління якістю ПрАТ «Інфузія» Олена Ткаченко, випускниця кафедри 2000 року. Ніби нещодавно вона сиділа з Юрієм Пенчуком (нині – доцентом кафедри) за однією партою, а вже сьогодні пропонує новому поколінню випускників кафедри вакансії на сучасному біотехнологічному підприємстві «Інфузія».

Студенти старались як ніколи, дізнавшись про можливість працевлаштування на перспективному та сучасному виробництві. У свою чергу фахівець відзначила, що студенти-біотехнологи надзвичайно вразили підготовкою на високому рівні та актуальністю обраних тем.

Гарний настрій захистам задали приємні новини студентів, що захищалися. Високий рівень підготовки, ініціативність і нові погляди студентів оцінили не тільки викладачі та гості захисту, а й роботодавці найбільших виробництв України.

Наприклад, Юлія Болкун була обрана серед понад 500 претендентів зі всієї України для проходження стажування на посаді мікробіолога з подальшим працевлаштуванням у компанії світового рівна «PepsiCo». Юлія проявила свій креатив і на захисті, запропонувавши у схемі автоматизації ділянки ферментації проекту «Культивування фагів Escherichiacoli для одержання антимікробних препаратів», датчик для контролю рівня біомаси за електричним зарядом на поверхні клітини.

У роботі Володимира Третяка «Виробництво біоетанолу з сироватки за культивування Kluyveromycesfragilis» запропоноване вирішення двох актуальних питань. Перше – утилізація молочної сироватки, а друге – здешевлення палива додаванням біоетанолу. Як зазначив Володимир, професійні навички, здобуті на кафедрі, допомогли йому отримати місце роботи на сучасному підприємстві «Carlsberg».

Знання, здобуті на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ, оцінили не тільки в Україні, а і у Європі. Університет Масарика у Чехії радо запросив на навчання нашу студентку Марію Хільченко, яка має не лише глибокі знання у біотехнології, а і у вільний час вивчає іноземні мови. Марія захистила бакалаврський проект «Культивування Bacillusmegateriumvar.phosphaticum для одержання Фосфобактерину».

Марія Ющенко запропонувала виробництво москітоцидного препарату за допомогою гриба-аскоміцета Calcarisporiumarbuscula, що є надзвичайно актуальним у боротьбі з комарами, які так набридають нам влітку. А Олександра Шаповалова дослідила екзополісахарид аубазіан, що є компонентом мазі для очей. Незважаючи на недостатню кількість літературних даних, Олександрі вдалося зробити диплом високоінформативним.

У свою чергу Анастасія Косів не обмежилася лише літературними джерелами для написання дипломної роботи, а відвідала ПАТ «Індар» для отримання практичного досвіду щодо технології отримання рекомбінантного інсуліну.

Перша половина дня була надзвичайно насичена емоціями, сльозами радості та дружніми вигуками «БАКАЛАВРИ!». За всі ці роки, студенти стали не просто колегами, сусідами по парті чи студентами одного факультету, вони стали справжньою сім’єю. За все це вони вдячні колективу своєї рідної кафедри біотехнології і мікробіології. 

Опублікований: 20-06-2018
Читайте також:
Культурно-історичними місцями Закарпаття

Після тривалої паузи продовженням доброї традиції для студентів спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» Свалявського технічного фахового коледжу НУХТ стало проведення виїзних занять. Зокрема, викладачі спецдисциплін організували екскурсійне заняття для поглибленого вивчення культурно-історичної спадщини Закарпаття. З початком подор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Культурно-історичними місцями Закарпаття 10 вересня 2020

Вітання ректора університету Анатолія Українця з Днем Соборності України

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Вітаю вас із Днем Соборності України! В історії кожного народу є дати, що визначають долю нації на майбутнє. Саме такою визначальною подією стало ухвалення 22 січня 1919 року Акту Злуки Української Народної Республіки і Західної Української Народної Республіки – документу, в якому було закладене підґрун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання ректора університету Анатолія Українця з Днем Соборності України 20 січня 2017

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Есьми Халікової і Юлії Звягінцевої-Семенець. Дисертаційна робота Есьми Халікової «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації 01 лютого 2019