Н У Х Т

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech»

08 травня 2018

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech»

На базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка  відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». На конкурс була подана 71 студентська наукова робота, що надійшли із 40 закладів вищої освіти. На підсумкову науково-практичну конференцію запросили авторів 20 наукових робіт із різних міст, до числа яких увійшла також робота активних учасників студентського наукового гуртка «Biotech» Анни Заярнюк та Ольги Бородіної (науковий керівник – к.б.н., доцент Інна Лич).

Полтава зустріла учасників теплим сонячним днем, а організатори конкурсу вразили своєю гостинністю та люб’язністю, урочистим відкриттям конкурсу, відразу після чого свою роботу розпочали кожна з секцій. Анні Заярнюк випала честь відкрити роботу секції «Загальна біологія» та задати науковий темп для наступних учасників. Вона презентувала свою доповідь «Біологічно активні фрагменти молозива – новий підхід у боротьбі з інфекційними агентами». Доповідь зацікавила аудиторію, члени комісії та учасники конкурсу задавали велику кількість запитань, на які отримали ґрунтовні відповіді.

Роботи, що були представлені в секції, викликали великий науковий інтерес, а змістовні доповіді та цікаві питання пожвавлювали конкурсантів. І ось настав момент оголошення результатів, якого всі так трепетно чекали. Рішенням галузевої конкурсної комісії за висновком рецензентів і результатами виступів наші студентки посіли 3-е місце й отримали Диплом ІІІ ступеня. Грамотами також відзначили наукових керівників переможців і членів галузевої конкурсної комісії.

 Але на цьому пригоди гостей конкурсу в Полтаві не закінчились. Не встигли вони оговтатись від ейфорії оголошення результатів, як вже ходили по битому курному шляху Полтави, оглядали Іванову гору та обійстя Івана Котляревського. Другого дня бажаючим були надані автобус та всі умови для наступної туристичної «розвідки» в Полтаві. Охочі мали можливість зануритися в ХІХ століття, відвідавши Державний історико-культурний заповідник «Поле Полтавської битви», возз’єднатись із природою разом із мешканцями Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та запастись сувенірами для рідних.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний організаторам конкурсу і вітає наших студентів із перемогою!

Опублікований: 08-05-2018
Читайте також:
Майстер-клас від студентів і випускників

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся майстер-клас, який провели студент групи КТ-15 Олег Пригродський і випускник коледжу Ростислав Мельник для студентів груп кулінарного напряму. Вони демонстрували свої вміння, навички та здібності, отримані в процесі навчання в коледжі та під час роботи в закладах ресторанно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від студентів і випускників 12 лютого 2018

Студенти університету дізналися усі подробиці роботи English Camp

Все більша кількість молоді прагне сьогодні опанувати англійську мову, адже знання іноземної мови відкриває багато можливостей, як для глобального спілкування, так і кар’єрних можливостей. Для вивчення «живої» англійської мови з волонтерами-носіями мови, подолання мовного бар’єру, а також обміну культурним досвідом Всеукраїнське молодіжне об’єднанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти університету дізналися усі подробиці роботи English Camp 29 березня 2018

Виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Цікаво, корисно та, головне, з гарним настроєм розпочали свій останній рік навчання у бакалавраті здобувачі ІV курсу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування». Згідно з навчальним планом і відповідно до графіка навчального процесу з 4 вересня по 1 жовтня 2023 року вони були направлені на проходже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 29 вересня 2023

Студенти-біотехнологи проходять виробничу практику на ПрАТ ФФ «Дарниця»

Студенти 4 курсу кафедри біотехнології і мікробіології проходять виробничу практику на провідних підприємствах України. Зокрема на ПрАТ ФФ «Дарниця» теоретичні знання, здобуті в університеті, перевіряють Назар Костейков, Владислав Лазебник, Анастасія Скороход, Наталія Корх, Олена Дехтяренко, Олена Українець, Володимир Федоренко, Діана Сень, Роман Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-біотехнологи проходять виробничу практику на ПрАТ ФФ «Дарниця» 31 січня 2017