Н У Х Т

Пивний Львів дослідили студенти спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства»

25 квітня 2018

Пивний Львів дослідили студенти спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства»

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами групи ТБ-3-11, які навчаються за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», здійснили поїздку до м. Львова для дослідження пивних традицій і місцевого пивоваріння.

Для майбутніх фахівців і магістрів головною ціллю поїздки було ознайомлення з обладнанням великих заводів і міні-пивоварень, особливостями технології виготовлення пива, поглиблення знань та вивчення історії пива.

Група відвідала пивзавод Carlsberg Ukraine – найстарішу броварню на території сучасної України, історія якої бере свій початок в далекому 1715 році. Нині – це сучасне підприємство, яке постійно впроваджує новітні технології і модернізує виробництво, зберігаючи унікальний досвід броварства, надбаний протягом століть.

Компанія прагне задовольнити бажання шанувальників і постійно розширює асортимент продукції. Традиційні сорти – світле, темне, міцне, поповнилися білим, льодовим, фруктовим та іншими оригінальними відтінками смаку. Вся продукція відповідає світовим стандартам якості, керівництво досягає цього шляхом організації всебічного контролю і автоматизації виробництва. Завод «Карлсберг Україна» у Львові, як і інші підприємства групи, дотримується принципів корпоративної відповідальності перед суспільством. У рамках прийнятої стратегії досягається екологічна безпека виробництва, про це засвідчує сертифікат ISO.

Студенти також відвідали Музей пивоваріння, який знаходиться на території «Львівської пивоварні», здійснивши подорож крізь сторіччя в історію виготовлення та споживання бурштинового напою, починаючи від стародавніх часів і до наших днів.

Для відвідувачів Музею передбачена можливість переглянути відеофільм про «Львівську пивоварню», відвідати дегустаційний зал, де студенти скуштували найкращі сорти українського пива «Львівське» та насолодитись смаком бурштинової легенди. У Музеї також працює сувенірна крамничка, завдяки чому можна зберегти пам’ять про свою подорож у часі

Неможливо пропустити на Площі Ринок міні-пивоварню «Театр пива «Правда», – заклад, в якому відвідувачі можуть не лише випити справжнього крафтового пива, але й наживо побачити усі процеси пивоваріння – від вкидання солоду, до дозрівання пива у пляшках.

Студентів ознайомили з сортовими особливостями крафтового пива в регіоні, розказали про останні розробки та показали, як на невеликих потужностях зробити дійсно якісний і популярний продукт.

Що може бути кращим, ніж пиво у Львові? Цей хмільний напій з історією приготування понад 600 років став справжньою візиткою Львова.

Крім того, студенти познайомилися з культурним та історичним центром Львова: архітектурними спорудами минулих років, храмами різних релігій, пам’ятками історії тощо. Вони оглянули старе місто, піднялися на Ратушу і відвідали палац Потоцьких, прогулялися маленькими вуличками на околицях міста і найцікавішими місцями центру.

Ну і куди ж без унікальних львівських закладів? Група відвідала копальню кави, побувала в «Львівській майстерні шоколаду» і заглянула в деякі заклади з характерними львівськими традиціями.

Ця поїздка стала цікавим досвідом для студентів, які змогли краще познайомитися з майбутньою професією та один із одним. 

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», традиційно організований навесні кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і ректорату університету. Він проводився серед студентів 4 курсу та 2 курсу зі скороченим термін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився 16 квітня 2019

Наближаємо перемогу разом

Майже рік триває активна фаза війни. Українці активно долучилися до спільної боротьби проти ворога. Кожен тримає стрій на своєму фронті: хтось у зоні бойових дій, хтось – у тилу. Працівники й здобувачі освіти навчально-наукового комплексу нашого університету не стоять осторонь. Нещодавно колектив Полтавського фахового коледжу НУХТ вкотре долучився...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наближаємо перемогу разом 19 січня 2023

До ребрендінгу продукції українських виробників коньяку долучилися наші викладачі й студенти

У рамках проекту Європейського союзу «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України відбувся перший із восьми хакатонів «Ребрендінг продукції українських виробників коньяку», в якому взяли участь викладачі та студенти нашого університету, зокрема завідувач кафедри т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До ребрендінгу продукції українських виробників коньяку долучилися наші викладачі й студенти 27 листопада 2018

Відбулася Конференція трудового колективу НУХТ

24 вересня 2019 року відбулася Конференція трудового колективу університету. Розпочалася вона з оголошення результатів виборів делегатів Конференції трудового колективу, про що детально доповів голова оргкомітету, перший проректор Володимир Яровий. Після цього делегати Конференції обрали голову Конференції, заступників голови та секретаря Конфере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася Конференція трудового колективу НУХТ 24 вересня 2019