Н У Х Т

Осінь наукових стартів на кафедрі біотехнології і мікробіології

22 листопада 2018

Осінь наукових стартів на кафедрі біотехнології і мікробіології

Серед яскравих вражень осені цього року на кафедрі біотехнології і мікробіології – наукові старти МАНівських робіт учнів середніх і старших класів київських шкіл. Допитливість і цікавість до наукової роботи привели восьмикласників ліцею «Наукова зміна» Марію Погасій, Івана Соломатіна і Назара Лифенка та десятикласницю спеціалізованої школи №82 ім. Т. Г. Шевченка Ірину Кафанову до мікробіологічної лабораторії. Перші наукові кроки, перші власні досліди, перші враження від мандрівки у світ мікроорганізмів.

Школярам приємно і корисно було відчути себе дослідниками, а студентам-біотехнологам з наукового гуртка «Cella mirabilis» випала нагода спробувати себе у ролі наукових наставників. Пояснення гуртківців Валентина Подолянчука (2 курс), Аліни Кернер і Світлани Бондарук (3 курс) школярі слухали з великою увагою, намагалися всі дослідження зробити саме так, як показували студенти. І запитання: чи можна ще буде приходити до лабораторії, ясно дають зрозуміти, що світ наукових відкриттів захопив школярів і викликав інтерес до подальших досліджень.

А до перших кроків у науку учениці 9 класу Фастівської ЗОШ №2 Тетяни долучились завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог і асистент кафедри Тетяна Белемець. Будемо сподіватися, що наукова робота із дослідження особливостей мікробіоти кисломолочної продукції знайде своє продовження, адже три Тетяни – це не збіг, а гарний старт!

Бажаємо юним науковцям наступних перемог і чекаємо їх знову: для нових досліджень і, обов’язково, у лавах студентів!

Опублікований: 22-11-2018
Читайте також:
Алгоритм обрання вибіркових дисциплін для магістрантів освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства»

Відбулася зустріч завідувача кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолія Куца та гаранта освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства» Віталія Прибильського зі здобувачами освітнього ступеня «магістр» денної і заочної форм навчання. На зустрічі магістранти були ознайомлені з компонентами освітньої програми та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Алгоритм обрання вибіркових дисциплін для магістрантів освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства» 01 червня 2022

Вивчаючи досвід – навчаємося!

Наукова спільнота вже сьогодні працює над вирішенням питань щодо  підвищення національної безпеки України. Здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ активно долучаються до міжнародних конференцій і лекторіїв, які визначають роль пам’яток культурної спадщини у формуванні національної безпеки. Для України отримання міжна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вивчаючи досвід – навчаємося! 11 листопада 2022

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

Студенти спеціальності «Видавництво і поліграфія», освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» дізналися про витоки та розвиток поліграфічної галузі, завітавши разом із доценткою кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталією Кулик до Музею книги і друкарства, який діє у будівлі д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія» 23 квітня 2024

ТОВ «Ла Фречезза» відкриває фахові тонкощі студентам кафедри технології консервування

Студенти груп МО-3-2 та ХЕ-3-1 під час ознайомчої практики завітали на виробництво компанії ТОВ «Ла Фречезза», яке спеціалізується на виробництві салатних сумішей, фасованих у газовому середовищі, фруктових міксів, готових салатів і соусів. Ознайомча практика проходила під керівництвом доцента кафедри технології консервування Світлани Матко та гол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТОВ «Ла Фречезза» відкриває фахові тонкощі студентам кафедри технології консервування 20 вересня 2019