Н У Х Т

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

25 жовтня 2018

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук. Молоді науковці, викладачі кафедри Ольга Пушка і Олег Бортнічук представили на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» результати своїх дисертаційних досліджень.

Старший викладач Ольга Пушка захищала дисертаційну роботу «Удосконалення технології напівфабрикату для супів-пюре» (науковий керівник – доцент, к.т.н. Андрій Гавриш). Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, професор, д.т.н. Михайло Кравченко і доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс. Здобувач Ольга Пушка представила результати наукових досліджень щодо удосконалення технології структуроутворюючого напівфабрикату для супів-пюре, що дозволить оптимізувати технологічний процес виробництва та покращити органолептичні показники якості готових страв у закладах ресторанного господарства.

Старший викладач Олег Бортнічук представив спеціалізованій вченій раді дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібобулочних виробів геродієтичного призначення» (науковий керівник – професор, д.т.н. Віктор Доценко). Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, професор, д.т.н. Федір Перцевий і доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс. Наукові дослідження здобувача Олега Бортнічука були присвячені вивченню спільного використання пшеничних висівок, сухої молочної сироватки та вітаміну D3 у хлібопеченні з метою збагачення виробів фізіологічно-функціональними інгредієнтами та розширення асортименту геродієтичних хлібобулочних виробів.

Під час захистів здобувачі лаконічно та інформативно обґрунтували актуальність своїх наукових розробок, вперше доведену новизну і впевнено відповіли на всі запитання членів спеціалізованої вченої ради, які відзначили високий рівень виконання робіт, обізнаність у розглянутих тематиках і глибину порушених питань.

Теплі слова підтримки прозвучали на адресу обох молодих науковців від керівників, декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка і доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Андрія Гавриша.

За результатами таємного голосування Ользі Пушці і Олегу Бортнічуку одноголосно був присуджений науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 «Технологія продуктів харчування». Молоді науковці подякували своїм керівникам і колегам за підтримку, а членам спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Підтримати і привітати колег прийшли доценти, старші викладачі й асистенти кафедр готельно-ресторанної справи та технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Вітаємо молодих науковців і бажаємо їм підкорити ще не одну наукову висоту!

Опублікований: 25-10-2018
Читайте також:
Хімічні методи аналізу харчових добавок і косметичних засобів опанували хіміки-технологи ІІІ курсу

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів розпочався захист курсових робіт із дисципліни «Хімічні методи аналізу харчових добавок і косметичних засобів» студентами хіміками-технологами ІІІ курсу. Цього року 40 студентів у науково-дослідних лабораторіях кафедри провели власні дослідження, направлені на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічні методи аналізу харчових добавок і косметичних засобів опанували хіміки-технологи ІІІ курсу 24 травня 2019

Студентська рада факультету біотехнології та екологічного контролю – надійна опора здобувачів

Початок нового, 2022 року мав стати поштовхом до нових звершень і втілення в життя багатьох ідей. Але життя вирішило інакше. 24 лютого зламало усі плани… Та попри це члени студради факультету біотехнології та екологічного контрою (БТЕК) встигли реалізувати до цього багато своїх ідей, і навіть після початку війни ніхто з них не покинув свій пост і н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська рада факультету біотехнології та екологічного контролю – надійна опора здобувачів 03 червня 2022

Презентуємо здобутки молодої наукової еліти нашого університету у міжнародному освітньому просторі

Здобувачі освіти та викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – активні учасники наукових івентів міжнародного рівня. Зокрема, здобувачка освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»  Анна Назарчук (група ГС-4-13ск) взяла участь у ІІ Міжнародній студентській науковій конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентуємо здобутки молодої наукової еліти нашого університету у міжнародному освітньому просторі 11 квітня 2023

Перемога – гарна традиція на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки!

Команда «Зірки-131» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого здобула перемогу в проєкті «Ігри Заводів 7.0» серед 34 команд найкращих ЗВО України, продемонструвавши знання, навички та згуртованість. Наша команда, яку представляли магістранти і бакалаври освітньо-професійної програми «Прикладна механіка»: Тарас Бутик ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога – гарна традиція на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки! 05 квітня 2024