Н У Х Т

НУХТ знову отримав право доступу до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету

09 листопада 2018

НУХТ знову отримав право доступу до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету

Наш університет знову увійшов до переліку закладів вищої освіти, яким наданий доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету.

Цього року МОН надало доступ до Scopus та Web of Science за кошти держбюджету вдвічі більшій кількості вишів і наукових установ, ніж у 2017-му. Відповідний наказ із повним переліком був опублікований 8 листопада 2018 року на сайті Міністерства.

Зокрема, торік підключення до Scopus отримали 67 закладів, а зараз – 135. До Web of Science минулого року доступ надали 64 закладам, а цього – 105.

Нагадаємо, що МОН влітку оголосило відбір для вишів і наукових установ МОН на другий цикл передплати за кошти держбюджету до Scopus та Web of Science.  Щоб отримати доступ, заклад мав відповідати низці критеріїв.

Як зазначив генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус, МОН уважно стежить за тим, як підключені за кошти бюджету установи користуються базами. І така статистика здебільшого є позитивною: українські науковці стали вп’ятеро частіше користуватися Scopus та Web of Science.

Опублікований: 09-11-2018
Читайте також:
Знайомство з флагманом вітчизняної фармацевтики

Виховання і підготовка високоякісних інженерно-технічних фахівців – це надзвичайно складний і довготривалий процес, що вимагає постійного динамічного руху викладача і студентів молодших курсів. Це викликано, по-перше, потребою у підготовці фахівців широко планової підготовки, а по-друге зацікавити і урізноманітнити студентське життя молоді. І не ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з флагманом вітчизняної фармацевтики 27 березня 2020

Завершилася виробнича практика четвертокурсників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завершилася виробнича практика здобувачів вищої освіти 4 курсу кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Під час практики здобувачі мали змогу ознайомитися з організацією виробництва хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів на підприємствах різної потужності. Важливою була інформація щодо забезпечення ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася виробнича практика четвертокурсників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 жовтня 2020

Продовжується робота SMART-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У минулому році кафедра мехатроніки та пакувальної техніки, яка займається підготовкою спеціалістів інженерно-технічного напрямку за спеціальністю 131 «Прикладна механіка», започаткувала цікаву ініціативу – SMART-лекторій, у рамках якого гостями кафедри були фахівці провідних підприємств України. Вони прочитали низку лекцій здобувачам освіти кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується робота SMART-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 03 лютого 2023

Вступні випробування до університету тривають

В університеті тривають вступні випробування для вступників на навчання для здобуття освітнього ступеня «Магістр» денної і заочної форм навчання. 20, 22, 26 і 28 липня вступники до усіх навчально-наукових підрозділів університету складають фахове вступне випробування. 29 липня на тих, хто вступає на основі ступеня «магістр» (освітньо-кваліфікаційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступні випробування до університету тривають 22 липня 2021