Н У Х Т

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН

16 лютого 2018

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН

Загальновідомо, що наукова робота нарівні з освітнім і виховним процесами є невід’ємною складовою частиною будь-якого навчального закладу. В нашому університеті вона здійснюється з перших днів його створення.

Наукові дослідження наших науковців спрямовані на розроблення теоретичних основ харчових технологій, їх інтенсифікацію та оптимізацію, створення нових прогресивних технологій і високопродуктивного обладнання, систем і засобів механізації трудомістких процесів і виробництв, нового енергоощадного обладнання та систем раціонального енерговикористання, на вдосконалення організації та підвищення ефективності харчових і переробних підприємств тощо.

Традиційно, на початку чергового календарного року науковці підводять підсумки своєї роботи й звітують щодо результатів наукової діяльності у Міністерстві освіти і науки України. Цього року наші науковці звітували 15 лютого. Звіт університету у МОН представив проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Він ґрунтовно висвітлив усі аспекти організації й здійснення наукової роботи у НУХТ. Навів статистичні дані у порівнянні за останні п’ять років, детально зупинився на тематиках фундаментальних і прикладних наукових досліджень, проаналізував студентську науку.

Очолив роботу комісії заступник міністра Максим Стріха. Фахівці Міністерства й присутні науковці з інших вишів країни були вражені масштабністю наукової роботи нашого колективу й вагомими здобутками і молодих науковців, і досвідчених корифеїв. Особливу зацікавленість викликали представлені у рамках звітування зразки інноваційних харчових продуктів, виготовлених за розробленими нашими науковцями технологіями й підтверджених патентами на винаходи та корисні моделі. Зокрема, цього разу наші дослідники вражали соусами «Цезар», «Журавлиновий», «Йогуртовий», «З паприкою», хлібом спеціального призначення, ковбасою й паштетом із гусячої печінки, фонданами, затяжним печивом дієтично-функціонального призначення, морозивом з м’ятою, імбиром і корицею тощо.

Високо оцінивши рівень наукової роботи в університеті, Максим Стріха, зокрема зазначив, що вона варта, аби про неї знав якомога ширший загал.

Опублікований: 16-02-2018
Читайте також:
Викладачі університету оцінюють роботи учнів-членів МАН

11 лютого 2024 року, у Міжнародний день жінок і дівчат у науці, відбувся Другий етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секції «Фінанси, банківська справа та страхування». Очолює секцію старша викладачка кафедри економічної теорії нашого університету Тетяна Швед. До складу журі, що оцінювало захи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету оцінюють роботи учнів-членів МАН 13 лютого 2024

Фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у круглому столі Всеукраїнської екологічної ліги

20 вересня 2019 року співробітники Навчально-наукового інституту харчових технологій: завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Пушанко та відповідальна за організацію виховного процесу, інформаційну діяльність і за роботу зі студентами 1 та 2 курсів ННІХТ Ольга Ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у круглому столі Всеукраїнської екологічної ліги 24 вересня 2019

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр»

Сьогодні на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання. Усі доповідачі чітко і лаконічно представили результати своєї експериментальної роботи, впевнено і аргументовано відповідали на запитання. Студенти проявили кмітливість, ерудицію та обізнаність, відповідаючи н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр» 21 червня 2018

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 жовтня 2021 року розпочала роботу англомовна International Conferenceon Advanced Mechanicaland Power Engineering (CAMPE-2021), яка зосереджена на широкому спектрі дослідницьких завдань у галузях механіки рідин і теплообміну в енергетиці, енергозберігаючих технологій, що стосується сучасних і майбутніх тенденцій інженерного проєктування, нанотехн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу! 18 жовтня 2021