Н У Х Т

Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу

23 березня 2018

Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу

Вода – найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті. Вона має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі.

22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Студенти першого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали Музей води (водно-інформаційний центр), один із найпопулярніших київських музеїв, який розташований у старовинній водонапірній башті. Ліфтом відвідувачі опускаються під землю, де потрапляють у казковий атракціон із головною героїнею – водою у всіх можливих проявах і видах. Величезні акваріуми, гігантський унітаз, моделі артезіанської свердловини та каналізаційного колектора – й як це все вміщається тут?

Особливою частиною Музею є водонапірна вежа, якій понад 140 років. Пам'ятка архітектури та історії – головна «поїлиця» киян кількох поколінь. Недарма окрема частина експозиції присвячена історії водопостачання Києва. І відразу ж – приклад нераціонального використання води: дізнаєшся, скільки води витікає з незакритого крана або душа, що протікає. Дуже корисна інформація, тим більше, що подана вона динамічно, без нудної дидактики.

У Музеї стаєш... співтворцем світу. Саме так. Ну, де ще можна самому прокласти річкове русло? Тут потрапляєш у самий початок творіння: гримить доісторичний грім, ллється дощ і вирують перші гейзери, тануть льодовики та ревуть водоспади: бачиш, як вода змінює природу, несе життя, формує нашу планету. І, у кінцевому рахунку, наповнює усіх – адже людина на 70% складається з води.

В акваріумі плавають величезні привітні японські риби, торкаються губами рук, плескаються, піднімаючи настрій. Атракціон зі створення величезних мильних бульбашок користується неабиякою популярністю. Як у казці, опиняєшся на мить у величезній мильній бульбашці людського зросту. І цієї секунди достатньо для повернення в дитинство... 

Опублікований: 23-03-2018
Читайте також:
Навички розуміння англомовного тексту під час кіноперегляду вдосконалювали першокурсники

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юлія Калюжна та студенти групи АК-1-1 переглянули у кінотеатрі фільм «Ford v. Ferrari» (в українському прокаті – «Аутсайдери»). Фільм був представлений в оригіналі, тож перегляд дозволив вдосконалити навички розуміння англомовного тексту. Сюжет фільму побудований навколо на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички розуміння англомовного тексту під час кіноперегляду вдосконалювали першокурсники 06 грудня 2019

Частування від кафедри технології оздоровчих продуктів

У рамках святкування 135-річчя заснування НУХТ та з нагоди Дня працівників харчової промисловості кафедра технології оздоровчих продуктів у внутрішньому дворику університету пригощала всіх бажаючих смачними та корисними желейними цукерками двох видів: яблуко+вишня+смородина та гарбуз+апельсин, а також гарячим фіточаєм із композиції трав – чебрецю, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Частування від кафедри технології оздоровчих продуктів 18 жовтня 2019

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

З 6 по 13 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти дипломних бакалаврських проектів студентів денної форми навчання за напрямом підготовки «Біотехнологія». Екзаменаційну комісію очолювала завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог. У складі комісії були доценти кафедри Юрій Пенчук та Оксана Скроцька, а також секретар, асистен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ряди біотехнологів невпинно зростають! 18 червня 2019

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Інноваційні технології органічних харчових продуктів» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Лекція «Органічне виробництво в Україні» була прочитана н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція про органічне виробництво в Україні для магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 лютого 2021