Н У Х Т

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень

22 лютого 2017

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Використання високобілкової рослинної сировини у хлібобулочних виробах спеціального дієтичного споживання» аспірантки Людмили Черниш. Науковий керівник – докторант кафедри Валерій Махинько.

Автором запропоновано використовувати комплекс високобілкової рослинної сировини у виробництві хлібобулочних виробів із підвищеним вмістом білків. Такий хліб рекомендовано споживати людям, що залучені до важкої фізичної праці, та спортсменам.

Внаслідок вдалого поєднання сухої пшеничної клейковини, ізолятів соєвого, горохового та рисового білків вдалося вдало поліпшити амінокислотний склад хліба, що значно підвищує його біологічну цінність.

У роботі наведені результати досліджень впливу високобілкової сировини на технологічний процес і якість виробів, пояснені особливості взаємодії різних білків, досліджені процеси черствіння, тощо.

Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот, доцент цієї ж кафедри Олена Білик, доцент кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу Наталія Бондар. Усі рецензенти відзначили актуальність роботи, практичну цінність і дали позитивні відгуки. В обговоренні роботи взяли участь професор кафедри технології цукру і підготовки води Олена Грабовська та заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету, професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Петро Шиян.

Людмила Черниш гідно представила свою дисертаційну роботу та відповіла на всі поставлені запитання. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.

Опублікований: 22-02-2017
Читайте також:
Науковці кафедрі технології консервування надали роз’яснення глядачам телеканалу «ICTV»

На кафедрі технології консервування відбулася зйомка передачі «СТОП 5» телеканалу «ICTV». Її темою було актуальне і болюче питання сьогодення – фальсифікація продукції в супермаркетах. Доцентом Оксаною Точковою був підготовлений ґрунтовний матеріал щодо використання різних способів «покращення» товарного вигляду сировини в супермаркетах. Так, для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедрі технології консервування надали роз’яснення глядачам телеканалу «ICTV» 20 лютого 2017

СП «Київські теплові мережі» презентувало відкриті вакансії нашим студентам

22 січня 2020 року в університеті відбулася зустріч здобувачів освітнього ступеня «магістр» другого року навчання і викладачів із фахівцями підприємства СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго». Презентували підприємство начальник управління технічного забезпечення Сергій Смілян і провідний інженер відділу роботи з персоналом Вікторія Міх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

СП «Київські теплові мережі» презентувало відкриті вакансії нашим студентам 24 січня 2020

Гостьова лекція від стейкхолдерки для здобувачів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Важливим аспектом підготовки висококваліфікованих фахівців у нашому університеті є залучення до аудиторних занять професіоналів-практиків та експертів галузі. Підготовка здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» до самостійної професіональної діяльності на підприємствах харчової промисловості ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від стейкхолдерки для здобувачів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 29 вересня 2022

Лабораторна з випускницею

На лабораторну роботу з дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів», що виконували здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», завітала випускниця цієї освітньої програми, кондитерка пекарні «Leilia Bakery» Аліна Перелигіна. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторна з випускницею 23 квітня 2024