На кафедрі технології зберігання і переробки зерна продовжується навчальний процес і проведення ознайомлювально-виробничої практики для студентів другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Цього разу студенти груп ТІ-2-9, ТІ-2-10 у супроводі старшого викладача кафедри Інни Ноздрюхіної та асистента кафедри Тетяни Тракало відвідали ДП "Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції" Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Студенти змогли ознайомитись із основними методиками визначення якості і безпечності сільськогосподарської продукції, якості насіння та садівного матеріалу відповідно до стандартів, технічних умов та інших нормативних документів, пов'язаних із визначенням безпечності, якості зерна та продуктів його перероблення, плодово-овочевої продукції та продуктів її перероблення, вина, виноматеріалів, спиртів, цукру, тютюну, чаю, горіхів, органічної продукції, встановлення наявності або відсутності генетично модифікованих організмів (ГМО) сільгосппродукції.
У підсумку всі студенти змогли оцінити важливість вивчення та практичного опанування цих методик, які вони вивчають в університеті, оскільки це сприяє прискоренню науково-технічного прогресу, розвитку в країні ринкових відносин, впровадженню науково-технічних розробок і технологій, а також може бути їх безпосередньою майбутньою роботою.