Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

19 квітня 2018

Магістранти-біотехнологи – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

18 квітня 2018 р. у найстарішому вищому технічному навчальному закладі України та Східної Європи – Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», в якому взяли участь студенти кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ.

На конкурс були подані 45 студентських наукових робіт із 21 закладу вищої освіти, а після їх рецензування для участі у підсумковій конференції ІІ туру конкурсу була відібрана 31 робота, серед яких 4 роботи наших студентів-біотехнологів – магістрантів І року навчання та активних учасників студентського наукового гуртка «Biotech».

У роботі секції «Промислова, харчова і сільськогосподарська біотехнології» презентували свої роботи Дар’я Гаврилкіна та Наталя Корх. Дар’я зробила доповідь «Синтез фітогормонів продуцентами поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405, Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 та Rhodococcus erythropolis ІMV Ас-5017», а Наталя – «Антимікробна активність рослинної добавки на основі зелені часнику у складі м’ясних рублених напівфабрикатів».

Під час роботи секції «Біомедична і фармацевтична біотехнології та біоінженерія» виступила Вероніка Макієнко з доповіддю «Регуляція антимікробної та антиадгезивної активності поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405», а Наталія Жалій презентувала свою роботу у секції «Молекулярна біотехнологія та біоінформатика», де вона зробила доповідь «Отримання генетично-модифікованої пшениці з практично цінними властивостями шляхом Agrobacterium-опосередкованої трансформації in planta та invitro». Доповіді наших студентів зацікавили аудиторію, члени комісії задавали велику кількість питань, на які отримали ґрунтовні відповіді.

Дуже приємно, що цього року до складу Галузевої конкурсної комісії була запрошена доцент кафедри біотехнології і мікробіології, к.б.н. Оксана Скроцька, яка відзначила високий рівень організації та проведення підсумкової конференції, гостинність і теплий прийом, а також широку тематику представлених робіт, що охоплювали все різноманіття сучасної біотехнології.

Слід відзначити, що спонсори та організатори конкурсу подбали про цінні подарунки не лише для призерів, а і для всіх учасників і членів комісії.

І от, після підсумкової наради, настав хвилюючий момент оголошення переможців і нагородження учасників. Серед 12 учасників, які отримали дипломи І-ІІІ ступеня, були і наші студенти: Наталя Жалій – Диплом І ступеня, Дар’я Гаврилкіна – Диплом ІІ ступеня, Вероніка Макієнко була відзначена Грамотою за яскраву презентацію, а Наталя Корх – Грамотою за оригінальність ідеї.

Щиро дякуємо організаторам конференції за чудово проведений час і вітаємо наших студентів із перемогою!

Опублікований: 19-04-2018
Читайте також:
Артистизм й істинно народні таланти на Святі вареника

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету в рамках декади харчових технологій відбулося свято вареника. Участь у заході брали групи кулінарного напряму. Студенти плідно працювали, вивчали історію та рецептуру, змагалися у швидкості ліплення вареників. Вони показали не лише свої кулінарні здібності, а й продем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Артистизм й істинно народні таланти на Святі вареника 31 жовтня 2019

День вишиванки в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Всесвітній День вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. У 2021 році він припадає на 20 травня. Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Цьогоріч цьому прекрасному святу – уже 15 років, воно набуло міжнародних масштабів і український традиційний одяг одяг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 20 травня 2021

Те, чого не знаєш про сучасну практику на «Дарниці»

Обов’язковою складовою навчального плану в нашому університеті є проходження технологічної практики студентами 4 курсу. Відпрацювання практики відбувається на різних підприємствах. Здобувачі кафедри біотехнології та мікробіології Вікторія Зомчак, Олександра Максимець, Євген Гук, Ірина Ковшар, Катерина Свірська, Олександр Жолобко та Валентин Подолян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Те, чого не знаєш про сучасну практику на «Дарниці» 16 лютого 2021

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських робіт і проєктів здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», заочної форми навчання. Під час 4 засідань Екзаменаційної комісії були заслухані 28 робіт і проєктів здобувачів другого рівня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи 24 лютого 2020