Н У Х Т

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

26 квітня 2018

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Студенти третього курсу спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» зустрілися з лікарем-дієтологом, фудотерапевтом, спеціалістом по здоровому харчуванню клініки «Добробут» Катериною Толстіковою .

Присутнім було цікаво послухати про те, як правильно  харчуватися, звідки виникають проблеми зі здоров’ям та як позбутися їх за допомогою харчових продуктів, збільшити нутритивну підтримку організму.

«Їсти – щоб жити, а не жити – щоб їсти» та «ми не те, що ми з’їли, а те, що засвоїли» – такі девізи у Катерини Толстікової. Вона наголошувала на тому, що харчування – це щоденний наш вибір, тому підходити до цього слід усвідомлено. Для полегшення сприйняття всього процесу були представлені видеоролики,  де лікар дуже детально пояснювала всі тонкощі та особливості засвоювання їжі. Розвінчала велику кількість міфів навколо здорового харчування. Поділилася декількома лайфхаками щодо приготування крохмалевмісних продуктів для зменшення їх калорійності.

Протягом цієї лекції студенти мали змогу  отримати відповіді на запитання: як побудована робота ШКТ організму людини, що впливає на виникнення хвороб, як повинна виглядати збалансована тарілка, що їсти для того, щоб схуднути та бути здоровим, які продукти харчування корисніші, як розмножити корисну мікрофлору нашого організму, як ми можемо розрахувати порцію їжі за допомогою долоні?

Лекція була дуже цікавою, змістовною, мотивованою для підтримки здорового способу життя та харчування.

 

Опублікований: 26-04-2018
Читайте також:
Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Оленою Блощинською, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» дисертаційну роботу «Удосконалення технології безглютенових фонданів». Науковий ке...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи 21 травня 2019

Наші на «Цукровому Давосі-2021»

І влітку викладачі наших кафедр продовжують займатися науковими дослідженнями та брати участь науково-технічних конференціях. 14-15 липня 2021р. у м. Ладижин Вінницької області працювала науково-технічна конференція «Цукровий Давос-2021», організована відділом технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші на «Цукровому Давосі-2021» 15 липня 2021

Дуже швидко та насичено минув час на відкритій лекції професора кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Професор кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олександр Гавва прочитав відкриту лекцію. Більше 30 слухачів, серед яких не тільки студенти, а і викладачі університету із захопленням слухали та конспектували сучасні принципи та технічні рішення пакувального обладнання. Так, лекція відрізнялася від стандартного формату, адже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуже швидко та насичено минув час на відкритій лекції професора кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв 25 вересня 2020

Мікробіологічний контроль – запорука успішного бізнесу переконалися четвертокурсники-біотехнологи

Про процеси первинного та вторинного забруднення сировини на етапах виробництва, заходи з контролю рівнів цього забруднення, урахування умов і термінів зберігання сировини та продукції на етапах її виробництва, забезпечення мікробіологічних показників безпечності сировини та готової продукції студенти-біотехнологи 4 курсу дізнаються з дисципліни «М...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологічний контроль – запорука успішного бізнесу переконалися четвертокурсники-біотехнологи 11 жовтня 2021