Н У Х Т

Ліцеїсти Фастова завітали до біотехнологів

12 листопада 2018

Ліцеїсти Фастова завітали до біотехнологів

Нещодавно профорієнтаційний десант кафедри біотехнології і мікробіології розширював кордони своєї діяльності на фастівщині, а вже наприкінці осінніх канікул до університету завітали гості з числа нових фастівських друзів – делегація учнів старших класів Фастівського навчально-виховного комплексу «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2» разом із класним керівником та директором НВК Іриною Муравською.

На кафедрі гостей зустрічали декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, доцент кафедри Світлана Тетеріна, а також асистент Тетяна Белемець, яка взяла на себе роль основного екскурсовода.

Екскурсія кафедрою розпочалася з найбільшої мікробіологічної лабораторії, де учні мали можливість поринути у навчальний процес, так як потрапили на лабораторне заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій». Тут гості познайомитися з мікроорганізмами – біологічними агентами: побачили, як виглядають колонії дріжджів і грибів на щільних середовищах у чашках Петрі та колбах, дізнались, яким чином зовнішні чинники, такі як кислотність середовища існування впливають на розвиток мікроорганізмів, а ще, які корисні для людини речовини можна отримати при їх культивуванні. Крім того, школярі мали можливість поспілкуватися зі студентами та дізнатися з перших вуст про цікаве і насичене студентське життя, а також розглянути ЗD-комашок за допомогою бінокулярного мікроскопа. Потім були ще й інші лабораторії кафедри, де учні з задоволенням включались у навчальний процес і разом зі студентами пізнавали чаруючий мікросвіт.

Далі гостям запропонували перевірити, наскільки пізнавальною була екскурсія – до вікторини «Впізнай таємного біологічного агента» підключилися не лише школярі, а й дорослі учасники візиту: директор ліцею та класний керівник жваво взяли участь в обговоренні завдань і намагались дати правильну відповідь. Все це, а також цікавий і веселий фільм про «складнощі» навчання, знятий студентами, допомогли учням краще зрозуміти презентовану інформацію стосовно спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» і переваг отримання фаху біотехнолога саме у НУХТ.

На згадку всі учасники отримали яскраві інформаційні матеріали про навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ. Прощаючись із гостями, вирішили призначити наступну зустріч ліцеїстам під час чергового Дня відкритих дверей, 17 листопада.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології бажає школярам натхнення до навчання та сподівається незабаром знов зустрітися з ними в нашому університеті!

Опублікований: 12-11-2018
Читайте також:
Дослідницьке стажування нашої магістрантки у Іспанії

Розпочався третій місяць стажування магістранти кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Марії Аліпатової у R&D центрі компанії «Dow», що у місті Таррагона (Іспанія). Попереду – ще 10 місяців насиченої дослідницької та практичної роботи. А поки що здобувачка поінформувала колектив кафедри на онлайн-семінарі про пройдений е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дослідницьке стажування нашої магістрантки у Іспанії 10 листопада 2021

Відділ працевлаштування випускників НУХТ на «HR Brand Day» від UGEN

Щороку UGEN опитує студентів і нещодавніх випускників щодо їхнього досвіду працевлаштування та враження від пошуку роботи і стажувань. 16 червня на заході «HR Brand Day» агенцією UGEN були презентовані результати опитування «Очікування від роботодавця у 2022 році», а також спікери компаній розповіли, яких значних змін зазнав ринок праці через війн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відділ працевлаштування випускників НУХТ на «HR Brand Day» від UGEN 20 червня 2022

Практичне заняття в умовах виставкового залу Maresto

Днями група здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» відвідала виставкові зали з устаткуванням провідних виробників світу, що пропонує українським рестораторам менеджмент Maresto. Бренд-шеф Сергій Пастух представляв устаткування для закладів ресторанного господарства – ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття в умовах виставкового залу Maresto 04 жовтня 2023

Невидиме навколо: лабораторні роботи з дисципліни «Мікроорганізми як біологічні об'єкти»

Цікаві лабораторні роботи, хоч і у дистанційному форматі, тривають на кафедрі біотехнології і мікробіології. Викладачі роблять усе можливе, аби максимально наблизити здобувачів освіти до відчуття реального знаходження в лабораторіях університету. Зокрема, другокурсники на лабораторній роботі «Аналіз об’єктів навколишнього середовища» з дисципліни «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Невидиме навколо: лабораторні роботи з дисципліни «Мікроорганізми як біологічні об'єкти» 15 грудня 2021