Н У Х Т

Кращій групі університету нагородою стала поїздка на харчові підприємства східного регіону

24 травня 2018

Кращій групі університету нагородою стала поїздка на харчові підприємства східного регіону

Нещодавно були підведені  підсумки конкурсу на звання кращої групи університету. Почесне перше місце зайняла група магістрів-фармацевтів факультету біотехнології та екологічного контролю.

Варто відзначити що студенти зайняли переможне місце з великим відривом. І це не дивно! Оскільки, кожний з групи займається науковою роботою, є спортсменом або активістом культурно-масового сектору. Протягом року студенти публікувались у безлічі збірників наукових конференцій та журналів, брали участь в організаціях вечорів факультету та інших концертів.

Нагородою кращій групі була поїздка, організована благодійним Фондом Бориса Колеснікова, на харчові підприємства східного регіону. Студенти відзначають високий рівень організації заходу – комфортабельні умови проживання, автобус, яким їх перевозили на підприємства, а також смачну їжу.

У перший же день молодь відвідала два підприємства агропромислового комплексу «Інвест», що включає в себе різний спектр напрямків роботи, починаючи з рослинництва та виробництва насіння та комбікормів і закінчуючи тваринництвом та м’ясопереробкою.

Після цікавої презентації досягнень та успіхів компанії директор м’ясокомбінату запросив студентів на дегустацію продукції.

Наступна екскурсія чекала студентів на підприємстві Artwinery (Артемівський завод шампанських вин), що облаштований у колишній  гіпсовій шахті. Під час прогулянки заводом студенти познайомились із повним циклом виготовлення шампанського – починаючи з підготовки винного матеріалу та купажу і закінчуючи витримкою в пляшках та дегоржажу (видалення дріжджового осаду та встановлення постійної пробки). Крім самої технології, цікавим також було декорування шахти: різнокольорові стіни та бог Бахус, що викарбуваний в скелі.

Наприкінці подорожі на студентів чекав солодкий подарунок – екскурсія на кондитерську фабрику «Конті». Головний технолог підприємства розповіла та показала особливості виробництва таких популярних солодощів, як цукерки «Бонжур» і «Джек», а також печиво «День і ніч». Особливістю дегустації на цьому підприємстві було те, що  студентам була надана можливість брати солодку «продукцію» прямо з лінії виробництва.

Екскурсанти отримали масу позитивних вражень і висловлюють вдячність Фонду Бориса Колеснікова та усім професіоналам своєї справи за проведення екскурсій та чудову організацію подорожі.

Опублікований: 24-05-2018
Читайте також:
Ігри розуму першокурсників

Студентські роки – це не тільки навчання. Днями команда наукового сектору студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю підготувала дещо особливе для здобувачів першого курсу. На факультеті відбувся брей-ринг «Гра розуму». Вперше за останні роки в очному форматі та ще й у студклубі університету! Неймовірна можливість прокачат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ігри розуму першокурсників 18 вересня 2023

Відбулося засідання проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

16 січня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції на виконання розпорядження ректора від 28 грудня 2022 р. № 23 відбулося засідання проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося засідання проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 16 січня 2023

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання

21 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти магістрантів денної форми навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія засідала у дві зміни і оцінила 13 представлених робіт. Аудиторія, де проходив захист, була багатолюдною, адже підтримати своїх колег прийшли студенти 3 і 4 курсів бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання 22 лютого 2019

ННІХТівці та БТЕКівці, які надихають на перемогу

Триває третій місяць повномасштабного вторгнення агресора в Україну. Третій місяць, як герої та героїні ризикують своїм життям, захищаючи нас і все, що ми любимо. 2 травня Навчально-науковий інститут харчових технологій (ННІХТ) та факультет біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) виступили з ініціативою проведення спільного челенджа серед св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ННІХТівці та БТЕКівці, які надихають на перемогу 13 травня 2022