Н У Х Т

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

04 квітня 2018

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

Наприкінці березня компанія Європейський науковий центр «Біомаркери» (ESCBM) організувала тренінг-конференцію для молодих вчених, де вони мали змогу прослухати лекції досвідчених науковців з країн Європейського Союзу та дослідників з країн Східного партнерства, Центральної Азії, Росії та Азії. Асистент кафедри біотехнології і мікробіології Христина Берегова для підвищення професійної кваліфікації вирішила взяти очну участь у роботі цього заходу.

Конференцію ESCBM організатори вирішили провести у центрі Праги, серед історичних будівель XV-XVI ст., що вже вражає та захоплює. Реєстрація учасників конференції розпочалась із урочистого привітання. До вітального слова були запрошені видатні науковці: проф.Daniel Petrovic, University of Lubliana, Institute of Histology and Embriology, Cardiology, Genetic Epidemiology, Oрhtalmology, проф. Shahidul Islam, Karolinska Institute, Department of Clinical Science and Education, Stockholm, Sweden, а також проф. Ioana Mozos, VictorBabesUniversity of Medicine and Pharmacy of Timisoara, Romania.

Діяльність ESCBM присвячена сучасним аспектам вивчення біологічних маркерів у галузі фундаментальної та клінічної медицини, фармації, а також молекулярної і фундаментальної біології. Головним пріоритетом ESCBM є створення ефективних умов для обміну досвідом, інформацією, встановлення наукової, культурної взаємодії в єдиному дослідницькому та інформаційному просторі. ESCBM дотримується стратегії Європейської комісії - Європейського дослідницького простору (ERA), яка спрямована на створення відкритого простору для знань, росту і включає як членів ЄС, так і країни Східного партнерства.

Упродовж тижня провідні спеціалісти з Литви (Vilnus University), Молдови (State University of Medicine and Pharmacy), Казахстану (National Medical University), Румунії (Victor Babes University of Medicine and Pharmacy of Timisoara) читали лекції та проводили практичні майстер-класи.

Після навчання учасники мали змогу поринути у старе королівське місто – Прагу. Для них провели екскурсію та ознайомили з найкрасивішими історичними будівлями міста. Час пролетів швидко та непомітно, а поїздка запам’ятається надовго.

Опублікований: 04-04-2018
Читайте також:
Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр»

Сьогодні на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання. Усі доповідачі чітко і лаконічно представили результати своєї експериментальної роботи, впевнено і аргументовано відповідали на запитання. Студенти проявили кмітливість, ерудицію та обізнаність, відповідаючи н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр» 21 червня 2018

На нагальні питання школярів відповіли викладачі й студенти Полтавського коледжу  харчових технологій НУХТ

Яку професію обрати, де здобути омріяну спеціальність? Для випускників шкіл нині це питання – одне із нагальних. Допомогти їм зробити правильний вибір покликана виставка «Освіта», організована у Полтаві міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Більше тридцяти закладів вищої освіти презентували себе школярам. Полтавський коледж  ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На нагальні питання школярів відповіли викладачі й студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 20 листопада 2019

Над вдосконаленням моделі управління якістю навчання працюють викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

Підготовка висококваліфікованих спеціалістів, конкурентоспроможних на ринку праці, вимагає сучасного підходу до організації освітнього процесу, аналізу та вдосконалення педагогічної діяльності. Тому за результатами захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над вдосконаленням моделі управління якістю навчання працюють викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 30 червня 2020

Стратегічні орієнтири розвитку визначив колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій

12 вересня у ході традиційних зборів трудового колективу, що розпочинають кожний новий навчальний рік, пріоритетні напрямки й стратегічні орієнтири розвитку визначив колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій. Директор інституту Оксана Кочубей-Литвиненко розпочала збори з вітання присутніх із початком чергового навчального року й п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегічні орієнтири розвитку визначив колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій 12 вересня 2019