Н У Х Т

До вирішення хімічних проблем сьогодення долучаються викладачі й студенти кафедри харчової хімії

31 березня 2018

До вирішення хімічних проблем сьогодення долучаються викладачі й студенти кафедри харчової хімії

27-29 березня на базі хімічного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця) відбулася І Міжнародна (ХІ українська) наукова конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Хімічні проблеми сьогодення», на якій зібрались хіміки з усієї України та з-за кордону.

У рамках конференції працювали секції: біохімії, аналітичної хімії, неорганічної хімії, органічної хімії, фізичної хімії, хімії високомолекулярних сполук, медичної та фармацевтичної хімії, хімічної інженерії.

Традиційно для участі в роботі конференції організатори запросили й провідних фахівців, і серед них в. о. завідувача кафедри харчової хімії НУХТ, д.х.н. Світлану Бондаренко. Досвідчені хіміки мали змогу не лише оцінити наукові досягнення молодих вчених і взяти участь в їх обговоренні, як члени журі, а й в неформальній обстановці кава-брейків та постерної сесії поділитися зі студентами та аспірантами своїм досвідом і дати цінні поради.

Всі представлені доповіді молодих хіміків були актуальними, високого наукового рівня, викликали зацікавлене обговорення учасників конференції.

Під час роботи секції органічної хімії були презентовані результати дослідження амінометилювання природного кумарину умбеліферону за участю аміноспиртів, проведеного Владиславом Данильченком (студентом групи ХТ-4-6) під керівництвом д. х. н. Світлани Бондаренко.

Обговорення в рамках конференції успіхів і проблем сучасної хімічної науки та освіти сприяло обміну досвідом та розвитку наукових зв’язків.

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

У нас час біотехнологія стала невід'ємною частиною таких важливих галузей, як медицина, рослинництво, тваринництво, харчова промисловість та природоохоронні технології. Тому кафедрою біотехнології Національного фармацевтичного університету була проведена І Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та досягнення сучасної біотехноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології 21 квітня 2021

Лайфхаки, подарунки і майстер-класи: у НУХТ відбувся День відкритих дверей

2 березня всі охочі могли завітати на гостину до нашого університету, адже цього дня відбувся традиційний весняний День відкритих дверей НУХТ. У нашому навчальному закладі завжди раді гостям, а до таких заходів готуються особливо старанно – все найкраще й найцікавіше презентують кафедри, факультети й навчально-наукові інститути, а Приймальна коміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаки, подарунки і майстер-класи: у НУХТ відбувся День відкритих дверей 02 березня 2019

Профілі науковців: досвід кафедри мехатроніки та пакувальної техніки та Науково-технічної бібліотеки НУХТ

20 жовтня на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбулося багато цікавих заходів. Зокрема – ZOOM-зустріч колективу кафедри та Науково-технічної бібліотеки НУХТ щодо особливостей ведення профілів науковців у наукометричних базах даних. Викладачі кафедри вдячні завідувачці відділу інформаційних технологій бібліотеки Інні Путіліній за детальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профілі науковців: досвід кафедри мехатроніки та пакувальної техніки та Науково-технічної бібліотеки НУХТ 24 жовтня 2023