Н У Х Т

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

15 червня 2018

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

На кафедрі технології молока і молочних продуктів аспірантами третього року навчання Оксаною Басс та Тетяною Пшеничною були проведені наукові семінари за результатами виконання дисертаційних робіт.

У доповіді Оксани Басс «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор, д-р т. н. Галина Поліщук) науково обґрунтовані технологічні рішення щодо удосконалення технології морозива: досліджені функціонально-технологічні показники замінників цукру та доведена можливість їх використання у складі морозива як підсолоджуючих і структуруючих компонентів; досліджені реологічні показники сумішей для виробництва морозива із замінниками цукру; здійснене моделювання складу сумішей морозива; визначені оптимальні технологічні режими та розроблена принципова схема виробництва морозива із замінниками цукру.

Тетяна Пшенична доповіла про результати виконання дисертаційної роботи «Удосконалення технології сиркових виробів з ягідною сировиною» (науковий керівник – доцент, к. т. н. Олена Грек) та зазначила, що за результатами теоретичних та експериментальних досліджень науково обґрунтована технологія сиркових виробів із новими видами ягідної сировини. Зокрема, розроблені критерії вибору ягідної сировини, як коагулянту, оптимізовані технологічні параметри отримання білково-ягідних згустків, розроблена технологія комплексного перероблення молока на сиркові вироби та напої на основі сироватки.

Під час обговорення представлених матеріалів дисертаційних робіт, виступили професор Галина Поліщук, доценти Олена Грек, Анастасія Пухляк, Олена Онопрійчук, Олена Красуля, Алла Тимчук. Усі зауваження та побажання щодо змісту та оформлення результатів дослідження, висловлені членами кафедри, були конструктивними і призначеними для надання науково-методичної допомоги молодим науковцям і спрямованими на конкретне доопрацювання дисертаційних робіт.

Наприкінці засідання було відзначено, що представлені на розгляд результати наукових досліджень є актуальними, містять елементи наукової новизни, у достатній мірі апробовані на конференціях та викладені у наукових статтях. Аспірантам побажали успіхів та успішного завершення навчання в аспірантурі.

Опублікований: 15-06-2018
Читайте також:
Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася відкрита лекція «Системний аналіз технологічних процесів бродильних виробництв» з дисципліни «Оптимізація технологічних процесів бродильних виробництв», яку прочитав доцент кафедри Роман Мукоїд для студентів-магістрантів 1 курсу. На лекції були присутні завідувач кафедри, доцент  А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 09 жовтня 2018

Університет покращив свої позиції у рейтингу ТОП-200

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence оприлюднив новий академічний рейтинг вищих навчальних закладів України «ТОП-200 Україна 2018». Наш університет завжди займає провідні позиції у цьому рейтингу. Цього року він посів 17 місце з-поміж 200 вишів Укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет покращив свої позиції у рейтингу ТОП-200 06 червня 2018

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм»

Як відкрити світу гастрономічну Україну та познайомити людство з традиціями гостинності й культури приготування національних страв ? Про це здобувачі освіти першого курсу спеціальності «Туризм» разом із викладачкою дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», доценткою Тетяною Мірзодаєвою слухали та дискутували на Першій вс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм» 15 грудня 2020

З ідеями щодо розвитку свого міста перемогли у конкурсі студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

20 листопада 2019 року студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ взяли участь у спільному проєкті Університету Короля Данила, Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківської торгово-промислової палати, Інформаційного центру ЄС у м. Івано-Франківську, Агенції новин Firtka.if.ua, Будівельної компанії Blago developer...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З ідеями щодо розвитку свого міста перемогли у конкурсі студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 22 листопада 2019