Аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяв участь у Міжнародному форумі пивоварів і рестораторів, що працював у Києві 12-16 квітня.
Міжнародний форум пивоварів і рестораторів – унікальний захід. Це і з’їзд, і ділова, і науково-технічна конференція. Двічі на рік, навесні та восени, сотні пивоварів і представників пивного бізнесу зі всієї України зустрічаються, щоб обговорити свої проблеми і досягнення, нові проекти та шляхи розвитку галузі. Завжди є і гості з-за кордону.
Основні теми форуму – юридичний супровід і захист пивного бізнесу в Україні, виробництво і продаж пива, організація роботи пабів і пивних ресторанів, домашнє пивоваріння. Постачальники сировини і обладнання проводили презентації своєї продукції, з якою можна було ознайомитися тут же на виставці.
Цьогоріч у програмі конференції – обговорення актуальних тенденцій розвитку пивоварної галузі за участю відомих пивоварів і рестораторів, депутатів, представників владних структур; технологічний форум «Ставка на якість» із європейськими та українськими експертами; круглий стіл «Юридичні основи пивного бізнесу від А до Я»; дискусії в секціях про економіку пивного закладу; ефективний пивний маркетинг і секрети успішних продажів у ресторанах-пивоварнях, пивних ресторанах, пабах, барах, спеціалізованих магазинах, через Інтернет і т.д .; про розвиток домашнього пивоваріння «Від хобі до бізнесу».
Одночасно відбулася колабораційна варка пива сорту «Майбок» із зірками українського та зарубіжного крафта в пивоварні «Крапка Кома».