Н У Х Т

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії

05 квітня 2018

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії

Основним завданням будь-якої хімічної, аналітичної або випробувальної лабораторії є отримання достовірних, точних (правильних і відтворюваних) результатів кількісного визначення вмісту компонентів у пробах об'єктів, що аналізуються. Саме цим актуальним питанням і був присвячений науковий семінар, який відбувся 4 квітня на кафедрі харчової хімії.

Із доповіддю «Системи професійних тестувань у забезпеченні якості аналізу» на семінарі виступив к.х.н., асистент кафедри аналітичної хімії КНУ ім. Тараса Шевченка Микола Іщенко. Доповідач детально зупинився на типах міжлабораторних порівнянь, та з якою метою вони проводяться, діючих нормативних документах, які забезпечують тестування лабораторій, основних етапах проведення перевірки кваліфікації лабораторій. На конкретному прикладі була продемонстрована процедура проведення тестування лабораторій.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори кафедри Сергій Шульга, Олександр Перепелиця, доцент кафедри Веніамін Фоменко.

Семінар відбувся на високому рівні, змістовно, цікаво та дав його учасникам багато корисної інформації.

Опублікований: 05-04-2018
Читайте також:
Про сучасні виклики сталого розвитку ресторанного бізнесу дізналися здобувачі вищої спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На відеозв’язку зі здобувачами вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» знову фахівці-практики індустрії гостинності. Цього разу до проведення лекційного заняття для студентів 3 курсу з навчальної дисципліни «Ресторанна справа» була залучена гостьова лекторка, спеціалістка з навчання та розвитку персоналу мережі ресторанів і суш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні виклики сталого розвитку ресторанного бізнесу дізналися здобувачі вищої спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 03 листопада 2021

Мейнстріми розвитку маркетингу від СЕО агенції digital-комунікацій

До здобувачів кафедри маркетингу освітніх ступенів «Бакалавр», «Магістр» і «Доктор філософії» з гостьовою лекцією завітала випускниця кафедри за спеціальністю 075 «Маркетинг» Марія Кочмарук – СЕО агенції digital-комунікацій HASHTAG, співзасновниця RushSender, викладачка Києво-Могилянської бізнес-школи. Марія присвятила свій виступ важливій для кож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мейнстріми розвитку маркетингу від СЕО агенції digital-комунікацій 15 листопада 2023

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

24 квітня відбувся «Movie club», де був представлений мультфільм німецькою мовою «Моззі повертається». Показ був розрахований на студентів, які вивчають німецьку мову як другу іноземну мову (рівень А2) та студентів, які не визначилися з вивченням другої іноземної мови. Тому на перегляд мультфільму завітали студенти 2 курсу спеціальності «Туризм». В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 25 квітня 2019

На захист дисертаційної роботи виходить ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист аспіранткою Дарією Матяс дисертаційної роботи «Удосконалення технології мармеладу желейного з пониженим цукровмістом», виконаної під керівництвом доцента кафедри Юлії Камбулової. Головною ціллю представленої дисертаційної роботи є у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На захист дисертаційної роботи виходить ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 грудня 2018